Екс-міністр Тимошенко очолив новий РУХ та збирає під свої прапори позапарламентських опозиціонерів

Василя Куйбіду обрано головою нового політоб’єднання «РУХ», створеного після реформування Української народної партії і партії «Народний рух України». Першим заступником голови партії «РУХ» обраний Іван Заєць.

Відповідне рішення ухвалили делегати з’їздів обох партій, які пройшли 19 травня. Згідно з рішенням, нова партія буде створена через ліквідацію шляхом реорганізації УНП.

Після завершення з’їздів відбудеться перереєстрація членів обох партій. Всі члени вийдуть зі своїх партій і напишуть заяви про вступ до об’єднаної партії.

Згідно з рішенням з’їздів, керівництво нової партії буде формуватися на паритетній основі: половина від НРУ і половина від УНП.

Як заявив Куйбіда після з’їзду, об’єднаний «РУХ» має намір з’єднати праві сили в Україні в єдину позапарламентську опозиційну політичну силу.

У свою чергу перший заступник голови «РУХу» Іван Заєць заявив, що об’єднання УНП і НРУ «покладе початок подальшому процесу консолідації всієї національної демократії в позапарламентську опозицію».

«Це не є викликом парламентської опозиції – це можливість для позапарламентської опозиції посилити свої позиції і таким чином ми зможемо змінити ситуацію на краще», - зазначив Заєць.

При цьому він пояснив, що на сьогодні українське законодавство не передбачає можливості класичного об’єднання партій. Тому УНП ухвалила рішення припинити діяльність шляхом реорганізації та вливання в НРУ ​​на базі його статуту.

НРУ зареєстрований Міністерством юстиції в лютому 1993 року, а УНП – у грудні 1999 року.

Василь Куйбіда

Василь Куйбіда – екс-міністр регіонального розвитку та будівництва України – 1958 року народження, уродженець м.Інта (Комі АРСР, Росія).

У 1998 році був обраний народним депутатом України III скликання від Народного Руху України, однак у зв’язку з повторним обранням мером Львова відмовився від депутатського мандата.

З 2006 – нардеп V скликання від Блоку «Наша Україна». Під час виборів був заступником голови - керівником апарату Центрального проводу НРУ.

З 2007 року призначений на посаду Міністра регіонального розвитку та будівництва України в другому уряді Юлії Тимошенко. Втратив пост у зв’язку з відставкою Кабміну після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича.

Джерело: Коментарі.

опозиція василь куйбіда іван заєць

Знак гривні
Знак гривні