Хаос у Києві: БТР з морквою та побиті журналісти (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні у столиці відбулося два масштабних мітинги: фінальна акція опозиції «Вставай, Україно!» та «антифашистський» мітинг провладних організацій, скерований проти виступу опозиції.

За даними, які вдалося знайти в соцмережах, гопник на фото, що побив корреспондентку 5-го каналу, це Тітушко Вадим Сергійович. Прозвисько серед друзів – "Вадік Румун". Член спортивного клуба "Будо" в м. Біла Церква. Проживає з батьками. 1993-05-06 м.Біла Церква, вул.Шевченка 83, кв.90

Підсумки двох акцій такі:

- За даними МВС, антифашистський марш (станом на 11:30) зібрав 43 тисячі прихильників, Партія регіонів сказала, що на мітингу загалом було 50 тисяч, а за даними кореспондента Радіо Свобода, на акцію прийшло приблизно 5 тисяч осіб.

- За даними МВС, акція опозиції «Вставай, Україно!» (станом на 11:30) зібрала 4 тисячі учасників, опозиціонери ж (станом на 13:00) повідомляли про 50 тисяч осіб. Учасники мітингу стверджують, що народу було близько 20 тисяч.

Нормальний результат зважаючи на гарну погоду і тотальні перешкоди влади. Вранці навіть електрички на Київ не ходили.

Чисельний мітинг опозиції не став несподіванкою. Регіони називаючи усіх хто відчуває себе українцем фашистами зробили свій вклад у мобілізацію прихильтників опозиції.

Якщо влада продовжуватиме робити ворогами народу україномовну частину країни, то чисельність мітингів опозиції зростатиме і далі, як і радикалізація їх учасників.

- Опозиція заявила, що домовиться про єдиного кандидата в президенти.

- Неподалік Софійської площі побилися свободівці і учасники мітингу Партії регіонів. Після того, як провокатори отримали відсіч від активістів "Свободи", їх прикрив потрійним кордоном "Беркут" - і жодного не затримали.

- Під час бійки з "свободівцями" прихильники регіоналів побили журналістку «5 каналу» Ольгу Снісарчук і фотокореспондента «Комерсанта» Владислава Соделя, які є чоловіком і дружиною. Як пізніше було знайдено через соцмережі, велика частина провокаторів-бойовиків від "регіонів" були з білоцерківського клубу "Будо".

- У міліції Радіо Свобода сказали, що з’ясовують обставини бійки і повідомили, що нікого не затримали.

ТЕКСТИ пропонують підбірку фото, які яскраво ілюструють сьогоднішні події в столиці.

Акція опозиції «Вставай, Україно!»

«Антифашистський» мітинг влади

Бійка за БТР

Конфлікт відбувся на вулиці Велика Житомирська, коли БТР, розмальований морквою, перегородив дорогу колоні опозиції. Свободівці кинулись розблоковувати вулицю від бойової машини. Зчинилася бійка. Поки що відомо, що поранення отримав молодий парубок, котрий був в БТРі – в машину кидали пляшками води й, за деякими даними, цеглою.

Навіщо це було робити опозиціонерам - загадка. Хіба що для пропагандистської картинки на ТБ, як підтвердження брехливого меседжу регіоналів про "прояви агресії і насильства". Бити клоунів це якось зовсім по рагульськи.

Побиті журналісти

Журналістка 5 каналу Ольга Снісарчук та фотокореспондент «Комерсанта» Владислав Содель знімали бійку свободівців з «антифашистами», коли до них підбігли учасники провладного мітингу й намагалися завадити зйомці. В результаті Ольгу та Владислава побили. При цьому жінку повалили на землю та намагалися бити ногами.

частина провокаторів-бойовиків на останніх фото - члени білоцерківського клубу "Будо"

опозиція протести київ влада

Знак гривні
Знак гривні