Біля Ради заборонили проїзд велосипедистам. В Європі ж політики їздять на двох колесах на роботу (ФОТО)

Велосипедист, який проїжджає вулицею Грушевського у Києві і під’їхав безпосередньо до будівлі Верховної Ради, має зупинитися і далі йти пішки й котити свій транспортний засіб.

«Тут режимний об’єкт, машини їздять, - пояснив офіцер міліції, котрий чергував біля будівлі парламенту виданню « Коментарі». - Їде чоловік на велосипеді, а тут машина... і аварія. Тому для безпеки і заборонили».

Раніше народний депутат від «Батьківщини» Олександр Бригинець повідомляв, що керівництво Апарату Верховної Ради на його звернення відмовилося облаштувати велопарковку на території будівлі Ради на Грушевського, 5, але погодилися зробити це на вул. Банковій, де знаходиться Комітет ВРУ з питань культури, і в господарському дворі адмінбудівель на вул. Садовій, 3, 3-а і Шовковичній, 4, де знаходяться приміщення його фракції.

ТЕКСТИ вирішили показати, якщо раптом ще наші чиновники не бачили, як в цивілізованому світі облаштовуються велопарковки біля офіційних установ, і як політики їздять на роботу.

Велопарковка біля головного офісу Єврокомісії

Велопарковка біля будівлі Рейхстагу

Політики їдуть на роботу

Мер Лондона Борис Джонсон

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон і його попередник Тоні Блер

Матео Рензі - мер Флоренції

Ігнаціо Маріно - італійський сенатор

Міністр юстиції Франції Крістен Тобіра. На момент фотографування їхала на зустріч з прем'єр-міністром країни

Велосипедам надають перевагу не тільки європейські політики. Наприклад, Лі Мен Бак в часи, коли був президентом Південної Кореї їздив на роботу і з неї виключно на велосипеді:

А ось і відома світлина українського президента Віктора Януковича з дружиною та велосипедами:

Однак по ній важку судити чи Віктор Федорович взагалі вміє кататися на ровері. Бо зазвичай українці бачать, що пересувається він ось так:

транспорт київ політика

Знак гривні
Знак гривні