Поступ. У Криму зведуть кафедральний собор Київського патріархату

У Сімферополі на місці майбутнього собору в ім’я Христа Спасителя у Великдень учора відбулися хресна хода і молебень, а зі Львова доставляється тимчасова дерев’яна церква

Нинішній Великдень українці в Криму святкують з особливим піднесенням, бо напередодні Сімферопольською міськрадою прийняте довгоочікуване рішення про виділення ділянки землі для будівництва кафедрального собору Сімферопольської та Кримської єпархії УПЦ Київського патріархату, пише День.

Таким буде Сімферопольский кафедральний собор в імїя Христа Спасителя УПЦ Київського патріархату

Зранку на виділеній ділянці землі зібралися більше ста активістів української православної церкви. Митрополит Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Владика Климент провів хресну ходу та молебень біла хреста, який встановлено в центрі виділеної ділянки землі. Владика Климент повідомив, що проект кафедрального собору в ім’ї Христа Спасителя вже готовий. На допомогу кримським віруючим християни зі Львова дарують дерев’яну церкву, пам’ятник західноукраїнського дерев’яного зодчества, яка вже доставляється в Сімферополь і на днях буде встановлена на виділеній ділянці землі.

- Я сподіваюсь, що на п’ятдесятий день після Великодня церква-подарунок львівских християн буде встановлена і я зможу її освятити, - повідомив кримським прихожанам УПЦ КП Владика Климент.

На відзначення цьогорічного Великодня і в честь початку будівництва кафедрального собору на будинку Сімферопольскої української гімназії, яка розташована неподалік від виділеної під собор ділянки землі встановлена гігантська писанка, яка обертається та освітлюється в нічний час.

крим свято релія Церква

Знак гривні
Знак гривні