Будинок вчительки, який стоїть на найдорожчій столичній землі, розвалили, поки жінка була в суді

Родина Москаленків стала відома на всю країну, та, на жаль, не через свою педагогічну діяльність, а через історію з їхнім виселенням з найдорожчої землі у Києві.

Минулого тижня родину намагалися силоміць виселити з частини будинку, яку відсудив собі начебто далекий родич. Тоді довести справу до кінця не вдалося, бо жінці стало зле.

Ніна Москаленко (праворуч) із матір’ю Ганною Миколаївною

Однак учора, поки жінка у суді доводила своє право власності, оселю просто розвалили, повідомляє ТСН.

Така запекла боротьба тривала, бо будинок та ще й 20 соток городу розмістилися не просто в Києві, а на Печерських пагорбах. Звідси видно Батьківщину-матір, за парканом зеленіють рідкісні дерева ботанічного саду. Тутешню сотку оцінюють у $ 80 тисяч.

Минулого понеділка примусово виселити людей не вдалося. Тепер у них ніхто нічого не питав. Бо хату розібрали 6 молодиків у спортивних костюмах. Мовляв, приїхали сміття завантажити. Їх начебто найняла будівельна компанія. За годину роботи заплатила по 250 гривень.

Відробити гроші не вдалося, бо приїхала міліція. Вчителька, яка прийшла на місце події, доводила, що від спадщини не відмовлялася. Проте те, за що тепер судиться, хатою не назвеш. Міліція, яку викликали сусіди, в усіх узяла пояснення. Боротися із беззаконням обіцяє по закону.

Що буде далі, господиня навіть боїться уявити. Дах будинку нині тримається на чесному слові, точніше, на підпорах. Ще вранці у понеділок у будинку була веранда та вікна із дверима. Жінка каже, що скоро може стати бомжем. Принаймні, така доля спіткала її колишніх сусідів. Замість їхніх будинків нині височіють палаци.

земля київ

Знак гривні
Знак гривні