Правозахисник подав до суду на Януковича

25 квітня 2013 року голова асоціації захисту прав громадян України Володимир Лесик звернувся у Вищий адміністративний суд України з позовною заявою до Президента України Віктора Януковича про визнання дій незаконними та зобов’язанням вчинити дії.

Віктор Янукович

Про це інформаційному агентству «Поряд з вами» повідомив сам Володимир Лесик.

У своїй заяві правозахисник просить суд визнати дії Президента України Януковича Віктора Федоровича, щодо підписання Закону України «Про всеукраїнський референдум» № 5475-VI – протиправними та зобов’язати Президента України вжити передбачених законами дій та заходів щодо поновлення конституційних прав та свобод.

Володимир Лесик

На думку Володимира Лесика, підписання даного Закону, який скасовує чинність Закону України “Про всеукраїнський та місцеві референдуми”, порушує його конституційні права на здійснення влади та приймання участі у місцевому референдумі.

6 листопада 2012 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про всеукраїнський референдум» № 5475-VI. 27 листопада 2012 року Президент України Віктор Янукович підписав даний закон, а 28 листопада 2012 року Закон набув чинності.

суд янукович закон референдум

Знак гривні
Знак гривні