Німці зняли фільм про поганих українських поліцаїв та хороших нацистів (ВІДЕО)

У непривабливому вигляді показали українських поліцаїв, які проводять каральні акції проти мирного єврейського населення в роки Німецько-радянської війни, німецькі автори історичної драми "Наші матері, наші батьки" ("Unsere Mütter, unsere Väter").

У фільмі є епізод, коли німецькі солдати в зоні бойових дій стоять в оточенні і з жахом спостерігають, як українські поліцаї з жовто-блакитними пов'язками на руках проводять облаву на євреїв. Солдати змушують українського поліцая відпустити дівчинку, з якою той поводиться вкрай грубо.

"Ваші накази наказують Вам брати участь в цьому українському лайні?" - Каже німецький солдат есесівському офіцеру, який виправдовує дії поліцая, тим, що дівчинка є єврейкою.

Абсурдність ситуації полягає в тому, що згідно фільму, дія цього епізоду відбувається в російському Смоленську.

Мінісеріал "Unsere Mütter, unsere Väter" вийшов на екрани в 2013 році. За відгуками німецької преси, фільм пройшов з небаченим розмахом. Трисерійна стрічка режисера Філіпа Кадельбаха демонструвалася по державному каналу ZDF, зібравши більше 20 млн. глядачів, пише « Історична правда».

А найбільша німецька газета Bild обплювала польських героїв, пишучи, що солдати Армії Крайової були антисемітами і тим самим полегшили справу нацистам. Поляки одразу відреагували на образу:

Польський журнал Uwazam Rze вийшов із такою Анґелою Меркель на обкладинці: Фальшування історії. Як німці роблять із себе жертв Другої світової війни

А от українці поки що мовчать.

німеччина україна кіно польща історія

Знак гривні
Знак гривні