Google запрошує українських студентів на «літо відкритого коду»

Google оголосила, що з 22 квітня починає приймати заявки від українських студентів для участі у конкурсі Google Summer of Code.

Google Summer of Code - це глобальна програма, яка пропонує студентам-розробникам стипендії на створення коду для різних проектів з відкритим вихідним кодом.

«Ми працюємо з багатьма компаніями з відкритим вихідним кодом і вільно поширюваним програмним забезпеченням, серед яких визначаємо проекти, котрим надамо фінансування протягом трьох місяців. З моменту свого створення в 2005 році, учасниками програми стали близько 6000 успішних студентів і більше 3000 кураторів із понад 100 країн по всьому світу», - каже Марина Тарасова, менеджер зі зв'язків з громадськістю «Google Україна».

У програмі Google Summer of Code студент, який надіслав заявку, ставиться в пару з куратором чи кураторами з проектів-учасників. Це дає учасникам можливість дізнатися, як працюють компанії з розробки програмного забезпечення, та отримати шанс знайти роботу в галузях, пов'язаних з їхнім науковими дослідженнями. У свою чергу, проекти-учасники можуть знайти і залучити до себе нових талановитих розробників. У результаті створюється і випускається більше вихідних кодів, що йде на користь усім.

Ознайомитися з правилами та подати заявку для участі в програмі Google Summer of Code українські студенти можуть з 22 квітня по 3 травня на сайті програми.

Переглянути список організацій, які беруть участь у програмі цього року можна тут. Це саме ті проекти, для яких студенти-учасники будуть писати коди.

Як завжди, найуспішніші студенти отримають стипендії і можливість навчитися новому у більш досвідчених програмістів. Іншими словами, весело проведуть літо.

Джерело: proIT.

інтернет Google освіта

Знак гривні
Знак гривні