Ургант вдруге перепросив українців за свій «жарт» (ВІДЕО)

Російський телеведучий Іван Ургант в ефірі Першого каналу приніс вибачення за жарт про «порубаних українських селян», що прозвучав у телешоу "Смак".

"По-перше, я хочу попросити пробачення у всіх жителів України й у всіх, кого зачепив мій вислів необережний у телевізійній програмі "Смак". Повірте, я дійсно нікого не хотів цим образити, я просто сказав дурість, не подумавши. І навіть не міг припустити, що в гумористичній програмі, програмі, в якій я взагалі ніколи ні про що не кажу всерйоз, сказаний мною невдалий жарт може викликати таку гостру реакцію в Україні, в країні, яку я дуже люблю", – сказав він в ефірі програми "Вечірній Ургант".

"Повірте, я зовсім не вкладав у цю дурну фразу того жахливого і шовіністичного змісту, який побачили деякі. І поготів не міг уявити, що ця ситуація здатна спровокувати міжнародний скандал", – додав він.

Жарт Урганта про "порубаних жителів українського села" викликав хвилю обурення серед громадськості. Українське МЗС опублікувало офіційну заяву з цього приводу, зазначивши, що обирати об'єктом жарту трагічні сторінки історії дружнього народу негідно і не по-людськи. А депутат-"свободівець" Ігор Мірошниченко запропонував зробити Урганта персоною "нон ґрата" в Україні. Дмитро Корчинський запропонував $10 тис. за відео із фактами "наруги над самим Ургантом у будь-якій формі". Вчора Ургант вибачився перед українцями за свій коментар у мікроблозі в Twitter.

Можливо Ургант дійсно не вкладав певного сенсу у свій жарт і, можливо, не зрозумів цого значення. Але в інтернеті українці почали пропонувати йому подібні жарти, тільки про росіян.

Підготувала Олександра Андрійчук за матеріалами ТВі.

телебачення медіа росія ургант

Знак гривні
Знак гривні