Похід на Межигір’я. «Беркут», сутичка і трішки романтики (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні Демократичний Альянс вимагав від президента України свободу нашим активістам Максиму Панову та Василю Гацько та покарання винних в цьому свавіллі - суддів, міліціонерів, чиновників.

Свої вимоги протестувальники вирішили висловити Віктору Януковичу не біля Адміністрації президента, а поблизу його дачі «Межигір’я». Адже саме там були затримані активісти ДемАльянсу.

Цьому затриманню передувала тривала історія. 5 квітня суд заборонив "Демократичному альянсу" проводити протест щодо поганого стану доріг в Україні перед офісом президента в Нових Петрівцях. Підставою для заборони стала повінь, яка мала там начебто відбуватися у день мітингу.

1 квітня суд засудив Панова на 7 діб в ізоляторі та ще трьох демальянсівців до штрафу 170 гривень за нібито проведення акції, яку заборонили. Хоча хлопці та журналісти прибули на місце подій дивитися, як прибирають наслідки повені, зазначають у русі.

12 квітня демальянсівці прийшли до Межигір’я вимагати свободу Панову, вважаючи незаконним рішення щодо 7 діб арешту. Учасники акції отримали штраф в 170 гривень, а лідеру ДемАльянсу Василю Гацьку присудили 5 діб в ізоляторі.

Сьогодні перед воротами резиденції Януковича в Нових Петрівцях учасників акції зустріли бійці «Беркута», які відтіснили їх від воріт і затримали одного з активістів, а ще кількох взяли у тісне кільце. Після втручання міліцейського начальства затриманого відпустили.

Учасники протесту також подарували президентові величезного памперса, який, на їхню думку, має захистити його від міфічної повені та дозволить подолати страх перед своїм народом достойно.

Ворота та паркан резиденції протестувальники прикрасили плакатами з його зображенням.

Поверталися з Нових Петрівців мітингувальники в оточенні міліції. Перед відходом організатори акції «Нас не залякати» заявили, що продовжать відстоювати своє право на мирний протест.

Також організатори запевнили, що продовжать свої акції в Нових Петрівцях і сподіваються, що приведуть сюди 100 тис. осіб.

Для декого ця акція стала не тільки висловом своєї думки, а й відпочинком від гамірного міста. «Повітря, природа. Пройшовся, провіявся. Гарно», - написав один із учасників акції в Facebook.

Зверніть увагу, що після Гацька влада не засудила до адмінарешту жодного учасника акції, як це можна було б очікувати. Активісти не злякалися і на масові арешти у "режиму" не вистачило духу. Нагадаємо, що прагнення потрапити під арешт було головною зброєю руху Ганді .

янукович протест

Знак гривні
Знак гривні