Житомиряни штурмують обладміністрацію. Причина – титанові копальні Фірташа (ФОТО)

Після того, як облрада підтримала рішення про видобуток титанових руд на території Житомирщини, протестувальники прорвалися до депутатів, розбивши двері в ОДА.

Перед голосуванням на площі Корольова в Житомирі близько 300 осіб пікетували сесію облради.

Як повідомляє «Житомир. Infо», протестувальники виступали проти видобутку титанових руд на території області. Люди стоять з плакатами: «Збережемо рідне Полісся!», «Не дамо знищити рідну землю!», «Титановій пустелі на Поліссі - НІ!», «Фірташ - закатати губу», «У пустелі картопля не росте» тощо.

Люди стоять під прапорами політичних партій ВО «Свобода», ВО «Батьківщина», НУНСО, «Демократичний альянс».

На площі присутні також близько 100 працівників Житомирського ТТУ, які вимагають виплатити борги із зарплати. Люди тримають плакати: «Терпінню працівників приходить кінець», «Влада! Час переходити від обіцянок до конкретної допомоги», «Борг із зарплати ЖТТУ складає 5 млн через недофінансування», «Не знищуйте громадський транспорт - ТТУ» тощо.

Після рішення облради під будівлею ОДА почалася бійка. Мітингувальники, намагаючись прорватися в будівлю, розбили двері.

На другому пленарному засіданні сесії Житомирської облради 9 квітня депутати планували повернутися до розгляду питання про скасування дозволу на видобуток титано-ільменітових руд.

Джерело: Коментарі.

протест житомирщина фірташ

Знак гривні
Знак гривні