Помста за Леніна? На Львівщині невідомі атакують пам’ятники героям ОУН-УПА

На вихідних у Кам’янка-Буському та Стрийському районах Львівщини невідомі особи пошкодили мармурові плити з портретами Степана Бандери, Євгена Коновальця та Романа Шухевича.

Учора, 7 квітня, близько 7 години ранку у Кам’янка-Буський райвідділ міліції надійшло повідомлення про те, що в селі Великосілки поблизу місцевої школи невідомі особи пошкодили пам’ятник Степану Бандері, повідомляє «Погляд» з посиланням на ГУМВС України у Львівській області.

Повалений бюст у селі Великосілки на Львівщині

Правоохоронці встановили, що зловмисники за допомогою металевого тросу скинули з постаменту погруддя Степана Бандери. Внаслідок чого пам’ятник отримав часткові пошкодження.

За цим фактом слідчі відділу Кам’янка-Буського РВ відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

У ніч на 8 квітня два повідомлення про пошкодження мармурових плит із зображенням Героїв України надійшли до Стрийського міськвідділу міліції.

Невідомі пошкодили мармурову плиту з портретом Степана Бендери у м. Моршин Стрийського району, а також пам’ятник на якому знаходилися бюсти Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця.

На місцях скоєння злочинів працювали слідчо-оперативні групи Кам’янка-Буського РВ та Стрийського МВ, вилучено речові докази. Правоохоронці розшукують зловмисників.

Правоохоронці просять усіх, хто може допомогти у розкритті цих злочинів повідомити за номером «102», гарантуючи анонімність.

Рівно місяць тому аналогічні випадки сталися і на Прикарпатті та Рівненщині: були пошкоджені пам’ятники та меморіальна таблиця Степану Бандера та Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу.

Атака на пам’ятники провідникам українського визвольного руху почалася після демонстративного повалення членами ВО «Свобода» монумента Леніну на Сумщині.

упа ленін львівщина кримінал

Знак гривні
Знак гривні