Для нас украинский язык - окупационный и дерьмовый - у Донецьку невідомі зірвали конференцію (ВІДЕО)

Близько 100 людей учора зламали браму й увірвалися на територію фонду «Ізоляція» в Донецьку. Вони силою потрапили всередину та зірвали освітню конференцію, яка проходила у фонді.

Це були мітингувальники, які зібралися під «Ізоляцією» для того, щоб висловитися проти візиту посла США в Україні Джона Теффта. Як стало відомо із сторінок соціальних мереж, активне "ядро" мітингувальників - із середовища російських фашистів Донецька.

Джон Теффт приїхав в «Ізоляцію», щоб відкрити конференцію «Tех кемп Донецьк 2.0» в рамках Днів Америки в шахтарській столиці, але на момент штурму він уже покинув «Ізоляцію».

У Донецькій міській раді пояснили Радіо Свобода, що заявку на проведення мирної акції під гаслом «Ні кольоровим революціям у Донбасі» подала громадська організація «Спілка шахтарів-інвалідів та постраждалих на підприємствах Донецької області».

ГУМВС України в Донецькій області повідомляє, що під час акції порушень громадського спокою не було. За підрахунками міліціонерів, на мітингу було близько 300 людей.

На цьому відео видно як група бритоголових вривається на територію "Ізоляції" (без порушення громадського спокою, звичайно)

Учасники акції тримали в руках плакати різного змісту: «Ні Арабській весні в Україні», «Інтернет – не місце для революції», «Теффте, геть руки від Донбасу», «Техкемп не пройде».

Щоправда, самі мітингувальники не змогли пояснити, що таке «Тех кемп» і проти чого конкретно вони мітингують. Та найбільш вражає їх реакція на українську мову, яку можна побачити на відео.

Ця людина на відео - Андрій Пургін, Співголова ДОГО «Донецька Республіка», заборонена рішенням суду, як така, що поширює екстремістську ідеологію:

Довідка: TechCamp Donetsk 2.0 – освітній семінар для представників недержавних громадських організацій. У програмі семінару були заявлені лекції з вікористання нових медіа технологій у роботі НГО, які забеспечують життєдіяльність таких організацій. Учасники обговорювали пошук коштів та ідей для соціальних проектів.

мова донеччина протест

Знак гривні
Знак гривні