У столиці з'явився маніяк? Міліція не реагує. Допоможіть упізнати чоловіка, котрий напав на жінку (ФОТО, ВІДЕО)

Вікторія поверталася 13 лютого ввечері додому від метро «Харківська». Як вона розповідає, до самого будинку за нею йшов чоловік, на якого вона спочатку навіть не звернула увагу. У під`їзд він теж попрямував за нею. «Нажимай», - відповів чоловік в ліфту на стандартне запитання «вам який?», а коли зачинялися двері схопив її та почав бити. Жінці вдалося затримати ліфт, а крики на допомогу налякали злодія, тому він швидко втік.

«Людина нездорова. Якби це був грабіжник, то він вирвав би сумку дорогою. Ймовірніше, що це ґвалтівник. Я вирвалася, але чиєсь життя може закінчитися в ліфті», - розповідає налякана постраждала.

Міліція, що приїхала на місце і прийняла заяву не стала чекати на відео з камер, а поїхала ловити злочинця без фото та прикмет. Наступного дня від правоохоронців тиша. Як і наступного тижня. Через 8 днів Вікторія разом з чоловіком самі поїхали в міліцію. Там довго шукали її заяву, ганяли по кабінетах, а з третьої спроби знайшли хто веде справу – В’ячеслав Смоленюк. Смоленюка, за словами потерпілих, не було на місці, а його колеги взагалі повідомили, що він незабаром звільняється. Це, як пояснює жінка, і є причина чому справу ніхто не розслідує.

Тому жінка звернулася до журналістів сайту «Свідомо». «Ми спробували додзвонитися в слідчий відділ дарницької міліції, але телефон там не відповідав. Ми надіслали запит і чекали два тижні на відповідь. Коли вже пройшли всі строки і ми знову звернулися до правоохоронців, то в міліції нам сказали, що в інформаційному запиті немає посилання на статтю закону, тому відповідати на запит вони не будуть», - розповідають журналісти.

Щоправда, в понеділок Вікторія отримала лист від імені начальника слідчого відділу Дарницької міліції Володимира Снігура про те, що її заява уважно розглянута і триває слідство.

Якщо ви впізнали нападника або у вас є якась інформація – зверніться за телефоном 050 441 70 50. Також прохання поширити цю інформацію – під тиском громадськості міліцію можна змусити працювати, а, можливо, і врятувати життя іншої жінки в іншому ліфті.

київ кримінал

Знак гривні
Знак гривні