Син регіонала ледь не вбив вагітну жінку. Влада під загрозою народного бунту готова його «злити»

Райцентр Борзна Чернігівської області на межі справжнього народного повстання. Мешканці містечка вимагають покарання для 38-річного екс-міліціонера і сина впливового місцевого бізнесмена-регіонала Сергія Ярошенка.

Мешканці Борзни мало не затоптали голову Борзнянської районної державної адміністрації Анатолія Дробота, поваливши його на землю.

11 березня він порізав вагітну жінку - 21-річну Оксану Циганок. Оксана була на шостому місяці.

Сергій — колишній міліціонер Борзнянського райвідділу міліції, служив у черговій частині, звільнився два місяці тому у званні майор. Син 60-річного Федора Ярошенка, керівника Борзнянської ремонтно-будівельної дільниці, і працівниці місцевої бібліотеки. У родини Ярошенків є магазин-кафе «Борзнянка», передає «Моя газета».

Раніше Оксана працювала продавцем у Ярошенків. Та звільнилася, її мати Любов Володимирівна продовжувала працювати, але згодом теж розрахувалася. Як говорять у Борзні, продавці там довго не витримували і кидали роботу через звинувачення у постійних недостачах. Така ж доля спіткала й Оксану.

Потерпіла Оксана Циганок за кілька місяців до трагедії.

Ярошенко-молодший приїхав до Оксани додому вранці. Вона була сама. Мати на роботі у Ніжині. Цивільний чоловік Юрій на заняттях у місцевому технікумі, він студент. Сергій почав кричати і вимагати гроші, які нібито зникли як недостача. А тоді став різати ножем обличчя і живіт.

Кажуть, розпанахав так, що з рани на животі стирчала ніжка дитини. З останніх сил поранена Оксана вирвалася від душогуба і кинулася за допомогою до сусідів.

Бігла, затискаючи руками живіт, з якого текла кров. Кривавий слід через дорогу і досі видно. Не достукавшись до сусідів, Оксана повернулася до себе в хату і впала, затиснувши в руці мобілку. Якраз у цей час додому поверталася медпрацівник і сусідка Циганків Наталя Лоєнко. Вона пішла по кривавому сліду. Двері були розчинені.

З останніх сил Оксана сказала, хто хотів її убити і що вже подзвонила мамі. Як з'ясувалося, мати зателефонувала у Борзну і викликала «швидку». Кажуть, оперували Оксану шість годин.

На жаль, дитину врятувати не вдалося. На лікування потрібно багато грошей. Нині колють дорогі антибіотики. Оксана у реанімації. Родина Циганків бідна, проте порядна. Тому колишні однокласники Оксани згуртувалися у соцмережі «Вконтакте» і збирають гроші на її лікування.

Щоб затримати підозрюваного Сергія Ярошенка, довелося викликати з Чернігова наряд спецпідрозділу «Беркут». Кажуть, Ярошенко поїхав у село Адамівку, де взяв у заручниці підприємця Світлану Москаленко! Начебто відстрілювався від міліції. Та була дана команда: «Не стріляти, взяти живим!» Взяли.

Нині про Сергія Ярошенка у Борзні говорять різне. Що перед нападом на Оксану він з компанією довго відпочивав у місцевому барі, побив дружину, яка працює зубопротезистом. Повісив удома собаку і кота.

У Сергія дурна слава. Місцеві єгері називають його браконьєром. У Борзні ходять чутки про причетність його і ще двох міліціонерів, дітей впливових батьків, до смерті дівчини-сироти. Нібито поїхала з ними на річку і... втопилася.

А ще згадують про давню перестрілку з генералами у приватному мисливському угідді у борзнянських лісах. Проте для батьків своє дитя найкраще. Сергій — єдина і бажана дитина у сім'ї.

Стосовно підозрюваного відкрито кримінальне провадження за статтею 115 частини 2, умисне вбивство жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності. Хоча злочин і не доведено до кінця. Він карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув'язненням.

Нещодавно щонайменше пів тисячі борзянців хотіли вчинити самосуд. У середу під час судового засідання, яке визначало чи залишати вбивцю під вартою, люди штурмували міліцейську машину і закидали каміням автомобіль батька Ярошенка.

А під час мітингу, влаштованого біля мерії, мало не затоптали голову Борзнянської районної державної адміністрації Анатолія Дробота, поваливши його на землю. Протестувальники звинувачують його, що він покриває старшого Ярошенка, який ділиться прибутками від магазинів.

Втім, влада вже, судячи з усього, готова судити Ярошенка за усією суворістю закону. Спочатку від Ярошенка-старшого відхрестився місцевий осередок Партії регіонів, заявивши, що ані він, ані його син ніколи не були членами партії.

А сьогодні щодо Ярошенка негативно висловився міністр внутрішніх справ Віталій Захаров, зазначивши, що цей випадок підштовхнув його відомство до більш ретельної перевірки особистого складу.

«Він (Сергій Ярошенко – ред.) конфліктував постійно з законом, був відзначений тим, що порушував неодноразово наші внутрішні нормативні акти, накази. Його звільняли з негативних мотивів в 2003 і в 2008 році. Але суди його відновлювали на службі. У 2013 році він так само був звільнений з органів внутрішніх справ. Він конфліктував з єгерями, був помічений в браконьєрстві. Про інші види злочинів поки рано говорити. Я думаю, що слідство по цьому злочину буде закінчено найближчим часом і матеріали будуть направлені до суду», - цитує главу МВС «Прес-центр».

чернігівщина протест кримінал

Знак гривні
Знак гривні