Гостинний двір. Фонд держмайна оцінив його тільки у 21 тисячу гривень

Сьогодні захисники Гостинного двору, що в столиці, пікетували Фонд державного майна. Вони вимагали підтвердити отриману ними інформацію про оцінку вартості приміщення та переглянути її.

В пікеті приймали участь й депутати-опозиціонери, які таки прорвалися до голови Фонду держмайна, який підтвердив наявну у них інформацію.

«Забудовник Гостинного двору платить за оренду приміщення площею 10 тис. кв. м. кошти у сумі лише близько 100 грн. на місяць, - пише на своїй сторінці у Facebook народний депутат Олександр Бригинець. - Відповідну інформацію підтвердив голова Фонду держмайна О. Рябченко під час зустрічі із нардепами Ю.Одарченком, А.Павловським, О.Чорноволенком та мною щодо ситуації навколо Гостинного двору.

Вартість Гостинного двору за оцінками Фонду держмайна становить 21 тис. грн.. , що дорівнює вартості 2 кв. м. житлової площі в сусідніх будинках. А щомісячна орендна плата дорівнює сумі комплексного обіду у сусідньому ресторані. Тому ми просили очільника Фонду зробити нову експертизу та переглянути орендні ставки щодо Гостинного двору. Але голова держмайна пояснив, що змінити відповідну ситуацію майже не можливо».

«Щойно зустрілися з Головою Фонду держмайна, той підтвердив ту мізерну залишкову вартість 10000 кв.м. Гостинного двору ( 21 тис . Грн.) та орендну плату Укрреставраціі у 1400 грн на рік, яка не переглядалася з 1994 року.... При цьому керівництво Фонду боїться переглядати оцінку та оренду, бо серед нових власників Укрреставраціі поважні люди! ... Сім'я?!», - пише у Facebook інший народний депутат Андрій Павловський.

Опозиціонери після відвідин ФДУ прийшли до висновку, що ситуація з оцінкою вартості Гостинного двору свідчить «про злочинну халатність держчиновників, що завдає шкоди державі в особливо великих розмірах».

Саме тому вони звернулися до Генеральної прокуратури України з вимогою розслідувати діяльність чиновників Фонду держмайна, як таку, що завдає шкоду Україні.

Гостинний двір було виведено з реєстру пам’яток архітектури і передано підприємству «Укрреставрація», до якого причетний, за деякими даними, старший син президента Віктора Януковича – Олександр.

гостинний двір київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні