Завтра владі влаштують «Сталінград». Громада захищатиме Гостинний двір

Завтра активісти громадської ініціативи «Захисти старий Київ» та захисники Гостинного двору закликають прийти усіх небайдужих на мітинг-концерт, що проводитиметься на Контрактовій площі столиці. В соціальних мережах цю акцію та й сам Гостинний двір вже називають київським «Сталінградом», адже мова йде вже не просто про відстоювання громадою архітектурної пам’ятки, а про захист прав громад в усій Україні.

«Влада доїдає решки Києва, перетравлюючи те, що не встигли перетравити попередники. Крадуть гроші на ремонт доріг, отримують відкати на побудові недолугих розв'язок, добудовують скандальні висотки біля Софії та Лаври, тощо, - пояснює громадський активіст Ігор Луценко. - У більшості випадків влада не зустрічає значного опору. І лише Гостиний Двір постійно у новинах, він – як лампа на пристрої, що постійно горить і постійно сигналізує – щось не так з усім механізмом під назвою "столиця", щось не так з усім механізмом під назвою "держава".

18 грудня близько 200 "беркутівців" жорстоко побили та затримали більше 30 активістів, що захищали Двір. У лікарню потрапила 18-річна дівчина, побито народних депутатів.

Десять місяців активісти фізично захищали цю пам'ятку, яку невідомі "інвестори" з кіпрським корінням хочуть знищити. З травня 2012 року в Гостиному Дворі функціонував вільний культурний та освітній простір, було проведено більше 250 заходів.

До згаданого погрому "Беркуту", у ніч на 8 грудня Гостиний двір за підозрілих обставин загорівся. Пожежа розчистила шлях для повно реконструкції будівлі.

2 березня 2013 року, у суботу, о 13.00 усі небайдужі кияни проводять мітинг-концерт з вимогою "Руки геть від Гостиного!".

гостинний двір анонс протест київ

Знак гривні
Знак гривні