За 2,5 років у Криму передчасно пішов з життя вже четвертий селищний голова

Посада селищного голови в Криму стає смертельно небезпечною. Сьогодні вранці біля свого будинку було застрелено в голову мера Сімеїзу Кирила Костенка. Труп знайшли в машині біля одного з будинків по вулиці Зоряній. За неофіційною інформацією, в мера стріляли з автомата. Сьогодні ж стало відомо, що в околицях Сімеїза, на горі Кішка, знайдено згоріле авто з автоматом Калашникова. У Костенка залишилося п´ятеро дітей.

Сайт «Крим.Коментарі» зібрав випадки добровільно-примусових відходів мерів кримських селищ в інший світ за останні два з половиною роки.

Кирило Костенко

У серпні 2011 року працівники міліції затримали Костенка та депутата Симеїзької селищної ради Тимура Шемшедінова. Їм приписували отримання хабара у розмірі 400 тисяч гривень. Однак в селищній раді були впевнені: їхнього селищного голову замовили. Костенка і Шемшедінова відпустили на свободу, вони повернулися до виконання своїх обов´язків.

Мер Малого Маяка Леонід Малик

25 листопада 2012 року мер Малого Маяка Леонід Малик вкоротив собі віку, викинувшись з вікна туалету на третьому поверсі лікарні Семашка в Сімферополі, де він перебував після того, як був поміщений в психіатричну лікарню № 5 в селі Строганівка.

Самогубству мера також передувало затримання - за перевищення службових повноважень під час виділення землі. За рішенням суду Малик в травні 2012 року обрали запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. У серпні прокуратура відсторонила його від виконання обов´язків голови, але в жовтні сільська рада Малого Маяка повернула йому посаду.

Голова Веселовської сільської ради (Судакський регіон) Ігор Юшко

25 лютого 2011 року в лікарню з вогнепальним пораненням в серце було доставлено голову Веселовської сільської ради (Судакський регіон) Ігоря Юшка. Реанімаційні заходи ефекту не дали, він помер на руках у медиків. Тіло Юшка було знайдено в машині, в лісосмузі. На місці виявили рушницю і передсмертну записку. Слідство відмовило в порушенні кримінальної справи за цим фактом - його смерть правоохоронці визнали самогубством.

Однак місцеві жителі не повірили в те, що життєрадісна людина, люблячий чоловік і батько трьох дітей міг накласти на себе руки. Смерть Юшка активно обговорювалася в Інтернеті. Ось кілька коментарів, які залишали користувачі на місцевому сайті: «Ігор б ніколи б не зробив самостріл .... Людина він хороша була і дружину дуже любив, і діточок». «Я ось все не зрозумію ... а як з рушниці в принципі можна стріляти собі самому в серці ..? Дуже сумно, що так легко можна очорнити людину, навіть після смерті, сказавши, що він самогубець, який кинув дружину і трьох дітей».

Мер Новофедорівки Сакського району Олег Колодяжний.

Третій рік прокуратура Криму не може поставити крапку в справі про вбивство мера Новофедорівки Сакського району Олега Колодяжного. Він був розстріляний з автомата, коли виходив з під´їзду свого будинку 29 червня 2010 року. З тіла убитого витягли 14 куль. Основною версією вбивства в кримській пресі називали виділення землі в прибережній смузі, довжина якої в Новофедорівці становить 4 км. Виконавець вбивства Колодяжного був затриманий в Литві ще влітку 2011 року. Однак екстрадиції кілера тоді завадив його стан здоров´я - у нього стався інсульт.

В кінці минулого року, тобто через 2,5 роки після вбивства, у кримській прокуратурі заявили, що зібрано достатньо доказів для притягнення виконавця замовного вбивства до кримінальної відповідальності, однак він як і раніше в Литві. «Вбивцю Колодяжного ми ніяк не можемо привезти з Литви. Всі документи є на його екстрадицію, але поки вони там його притягують за своїми законами. Не набули чинності рішення судів за тими статтями, за якими його там звинувачують», - повідомив на прес-конференції в Сімферополі заступник прокурора Криму Олексій Домніков.

Інформацію про те, хто є замовником вбивства, правоохоронці досі не озвучили.

крим кримінал

Знак гривні
Знак гривні