В Одесі російські націоналісти готують боксерів для мітингів

Один з одеських спортивних клубів пропонує молодим людям безкоштовні заняття з боксу, кікбоксингу та боротьбі в обмін на участь в мітингах російської націоналістичної організації «Молодіжна єдність».

За словами одного зі співрозмовників «Думської», акції, на яких потрібно бути присутнім, проходять приблизно раз на місяць.

«Це заходи по типу «Одеса - місто-герой», різноманітна допомога ветеранам, заходи до 9 травня, 10 квітня. Іноді потрібно допомогти стрічечки роздати, іноді - щось організувати», - стверджує він.

Крім того, представник клубу обмовився, що «спортсменам» належить також здавати кров під час благодійних донорських акцій.

На питання, хто організовує заходи, працівник клубу відповів, що мова йде про громадський рух «Молодіжна єдність».

Проектом підготовки боксерів-«антифашистів» в «Молодіжній єдності» керує Олександр Гордієнко. У бутність Ігоря Бєланова начальником управління фізичної культури та спорту Одеської міськради він працював під його керівництвом в муніципалітеті. Незабаром завдяки допомозі свого знаменитого начальника Гордієнко став заступником директора ДЮСШ № 5, на території якої спочатку базувався спортклуб «антифашистів».

Слід зазначити, що в «Молодіжній єдності» не приховують, що збирають загони ідейно підкованих бійців для протидії іншим націоналістам, тільки українським. Йдеться насамперед про ВО «Свобода».

«Я не раз брав участь в антифашистських акціях, де були пенсіонери, ветерани, і були конфлікти з фашистами. І я можу сказати - фашистам все одно кого бити», - заявив в одному з інтерв'ю лідер «Молодіжної єдності» Антон Давидченко.

акція свобода росія одещина

Знак гривні
Знак гривні