Безглузда цензура. Статті з «Фокусу», який вилучили з продажу, «гуляють» інтернетом

Після скандалу з фальшивими новинами на сайті УНІАН в українській журналістиці зчинився черговий ґвалт. Цього разу зняли з продажу останній номер журналу «Фокус».

Останній номер журналу від 21.02.2013 № 8 був знятий з продажу зі всіх точок розповсюдження по всій Україні. Інформація про цей випуск також зникла і з сайту журналу. Остання інформація стосується №7 від 14.02.2013, написав в своєму блозі журналіст УП Мустафа Наєм.

Центральним матеріалом номера була стаття про дороги, але загалом номер присвячувався третій річниці президентства Віктора Януковича. Підбірка матеріалів про президента містила дві інфографіки та дві статті.

Ці матеріали одразу ж з’явилися в інтернеті. Загалом, у них немає нічого такого, чого б українці ще про президента не знали.

На першій інфографіці зображено три роки правління Януковича в цифрах і фактах.

На другій інфографіці підсумовано найбільш скандальні статті витрат президента та порівняно, на що суспільно-важливе ці гроші можна було б витратити.

В одній із статей проаналізовано виконання обіцянок президента. Ну, а остання стаття взагалі напівжартівлива – в ній зазначено найбільш «значимі» якості президента.

Зі статтями «Папа может. Фокус назвал самые выдающиеся качества Януковича» і «Три из пяти. 10 очевидных достижений Виктора Януковича» читайте тут.

Тож, як бачимо, вилучення журналу з продажі у час інформаційних технологій нічого не дає. Таке враження, що і скандалом з УНІАН, і в цьому випадку просто свідомо дискредитуються ті з небагатьох вітчизняних ЗМІ, які ще залишилися на плаву.

скандал янукович свобода слова медіа цензура

Знак гривні
Знак гривні