Google починає тестування окулярів доповненої реальності (ВІДЕО)

Google відкрила конкурсний набір випробувачів Glass - окулярів доповненої реальності, які компанія представила в 2012 році. Про набір повідомляється на сайті, присвяченому пристрою.

Той, хто бажає стати випробувачем, повинен відповідати низці умов: по-перше, проживати на території США, по-друге, бути старше сімнадцяти років, а по-третє, бути готовим купити окуляри за півтори тисячі доларів. Безкоштовно тестові екземпляри окулярів не видаються.

Претендентам пропонується написати короткий (не довше п'ятдесяти слів) розповідь на тему «Що б я зробив, якби у мене були окуляри». До історії можна прикласти фото або відеоролик. Розповідь слід розмістити в Twitter або в соцмережі Google+, супроводивши її хештегом #ifihadglass.

Одночасно з оголошенням про набір випробувачів компанія Google опублікувала відеоролик з розповіддю про їх можливості.

Судячи з відео, користувачі будуть взаємодіяти з пристроєм переважно голосом. Перед тим, як віддати окулярам команду, потрібно сказати «OK Glass». Окуляри вміють записувати відео і робити фотографії; з їхньою допомогою можна обмінюватися з друзями повідомленнями та брати участь у відеочатах; вони здатні показувати погоду та інформацію про авіарейси і давати навігаційні підказки.

Glass також вміють шукати інформацію в інтернеті, звертаючись до відповідних сервісів Google. У демонстраційному відеоролику користувачі, наприклад, просять знайти фотографії тигрів або запитують, як буде по-тайськи «це смачно». Усі відомості відображаються в полі зору користувача, у правому верхньому куті.

Окуляри Google (незважаючи на назву, оптичних скелець у пристрої немає) оснащені мініатюрним прозорим екраном. Видима на ньому інформація накладається на картину світу, якою її бачить користувач, тому Glass називають «окулярами доповненої реальності». Пристрій працює під управлінням Android і для доступу в інтернет використовує смартфон або планшет.

Поставки перших, попередніх версій окулярів Google розраховує почати в першій половині 2013 року. В комерційний продаж Google Glass надійдуть з 2014 року.

майбутнє технології

Знак гривні
Знак гривні