Вугільні мафіозі Донбасу влаштовують полювання на журналістів

Групу іноземних журналістів, які приїхали в Сніжне для зйомок репортажу про нелегальний вуглевидобуток, переслідували невідомі особи після того, як вони спробували зняти на відео роботу нелегальної шахти в лісі на околиці міста

Кореспонденти французького 24-го каналу та англійського каналу BBC повідомили про це «ОстроВу».

Журналісти вирушили в селище на власному автомобілі 19 лютого.

Однак після того як знімальна група зняла декілька кадрів працюючої нелегальної шахти в лісі, її працівники зробили кілька дзвінків по мобільному телефону і порадили журналістам «змотуватися, поки їх тут не зарили».

На виїзді з селища журналісти виявили за собою стеження. Два автомобілі «Деу Сенс» і «Хендай Акцент» тривалий час переслідували машину іноземної знімальної групи, а потім обігнали, спробували притиснути до узбіччя. Люди з машин замахали руками, закликаючи репортерів зупинитися. Журналісти відмовилися підкоритися. Лише на виїзді з міста на жваву міжнародну трасу Донецьк-Ростов переслідування припинилося.

За словами іноземних журналістів, звертатися в міліцію м. Сніжне вони побоялися, оскільки раніше читали про зв’язки місцевих правоохоронців з вугільною мафією. На їхню думку, сніжнянські правоохоронці могли передати їх у руки бандитів.

Раніше в подібну ситуацію потрапили журналісти газети «Донбас», які теж писали про копанки в Сніжному. За ними тоді гнався білий «Лексус». На відміну від іноземців, українські журналісти таки звернулися до місцевої міліції. Проте їх переслідувач намагався з ними поспілкуватися й у самому райвідділку міліції, а в редакцію ще під час погоні дзвонили з прокуратури й розпитували про журналістів, котрі виїхали в Сніжне.

донеччина медіа кримінал

Знак гривні
Знак гривні