Донбаські хіміки на знак протесту проти безробіття погрожують зупинити «Хюндай»

Працівники хімзаводу в Костянтинівці (Донецька область) почали протестувати через те, що керівництво підприємстві вже другий місяць тримає їх у безоплатній відпустці. Вийшовши з відпустки за свій рахунок, яка тривала з початку січня, вони знову змушені піти у чергову відпустку до початку березня.

Вчора, 11 лютого, близько 150 працівників заводу виступили з протестом проти такого простою підприємства. Зібравшись біля прохідної, вони попрямували в адміністративний корпус, щоб вимагати у керівництва пояснень, повідомляють «Новости Донбасса».

Про те, що вони мають намір «піднятися» хіміки повідомили журналістам ще минулого тижня, однак це все одно стало новиною для директора підприємства Олександра Августова. Коли люди увійшли в будівлю і стали підніматися по сходах, він у камуфляжній формі намагався проскочити між ними на вулицю. Коли його зупинили працівники, він зробив вигляд, що не розуміє про що мова. Аналогічним чином повівся і заступник директора Роман Панченко.

Бесіда у формі мітингу відбулася у фойє заводу. Керівництво в особі директора та його заступника з фінансових питань пояснило, що робить все можливе, і обіцяло незабаром запустити в роботу сульфатний цех, проте співробітники підприємства цьому не повірили.

В даний момент на хімзаводі створена ініціативна група, а його працівники мають намір готувати акції протесту і навіть збираються перекрити шлях швидкісним поїздам «Хюндай». З часом співробітники підприємства мають намір також поїхати до Києва з акцією протесту.

донеччина протест

Знак гривні
Знак гривні