Одеські історики збирають гроші на видання книги про видатного українця Івана Луценка

В Одесі готуються до святкування 150-річчя з дня народження видатного політичного діяча УНР, лікаря і мецената Івана Луценка.

Іван Луценко народився 7 березня 1863 р. Він - доктор медичних наук, один із засновників гомеопатії в Європі, розвивав в Одесі рух есперантистів і вегетаріанців, писав історичні праці, жертвував гроші на видання українських газет і книг.

Також керував одеською «Просвітою», а після її заборони заснував в Одесі Український клуб.

Масштаб його діяльності був загальноукраїнським - Луценко входив до складу Центральної Ради УНР. Героїчно загинув в бою з більшовиками на Волині. За іншими даними – був захоплений в полон більшовика та розстріляний.

Одним з найважливіших заходів святкування 150-річчя з дня народження Луценка стане видання про нього монографії одеських істориків - Олександра Музичка і Тараса Вінцковський. Але для видання книги необхідно зібрати 28 тис. грн.

Автори монографії розповідають по Івана Луценка:

Всі бажаючі допомогти виданню вже написаної книги про видатного українського лікаря і діяча національного руху Івані Луценко з нагоди 150-річниці його народження можуть перевести гроші протягом наступних трьох тижнів на такий рахунок:

МФО Банку: 300346
Найменування Банку: ПАТ «Альфа-Банк»
Отримувач, ПІБ: ВІНЦКОВСЬКИЙ ТАРАС СТЕПАНОВИЧ
Ідентифікаційний номер ДРФО: 2616711850
Рахунок для поповнення: 26201255901601
Призначення платежу: поповнення поточного рахунку № 26201255901601 ВІНЦКОВСЬКИЙ ТАРАС СТЕПАНОВИЧ

книги пожертви історія одещина

Знак гривні
Знак гривні