Згорів. Як виглядає Гостинний двір після пожежі (ФОТО)

Депутат Київради Олексій Давиденко оприлюднив фотографії, які він зробив у приміщенні Гостинного двору після пожежі.

"Будь яка пожежа справляє гнітюче враження і викликає багато запитань, а пожежа в Гостинному дворі тим більше. Чесно кажучи, я хотів на власні очі побачити масштаби лиха і особисто поспілкуватися зі співробітниками НДІ, активістами, охоронцями. На жаль, велика кількість паперових документів, планів, креслень з якими працювали співробітники НДІ, знищена вогнем. Ліва частина будівлі, на мій погляд, не придатна більше для використання, теж саме стосується горищних приміщень Гостинного двору та даху", - написав він у своєму блозі на Facebook.

Читайте також: Захисники Гостинного двору звинувачують в пожежі власників

Співробітники НДІ Давиденкові розповіли, що це вже друге НП на їхній території з початку року. "Попереднього разу, коли вони зранку прийшли на роботу, невідомі особи понищили стіни та численні макети на них. Вони пов'язують обидва НП із бажанням нового власника, якомога швидше відселити Інститут із будівлі Гостиного двору. Усі охоронці в один голос кажуть, що ані вони, ані будівельники доступу до приміщень активістів, а тим більше Інституту не мали і вважають це провокацією з боку громадськості", - зазначив депутат Київради.

Він також додав: "Коли я спілкувався з численними працівниками Інституту, які самі (без активістів, комунальників, політиків, забудовників) зараз рятуються від руйнівної пожежі, принесли Акт МНС, в якому чорним по білому написано, що численні порушення правил протипожежної безпеки на території НДІ могли стати головною причиною пожежі".

У Києві у ніч на 9 лютого в будівлі Гостинного двору, що на Подолі, згоріло близько 200 квадратних метрів даху. Вогонь першими побачили активісти, що чергували у будівлі. Вони викликали пожежників, які майже цілу ніч гасили полум'я.

Джерело: Gazeta.ua

гостинний двір пожежа київ будівництво

Знак гривні
Знак гривні