Через корупційний закон з продажу зникне 8 000 ліків. Аби зупинити покращення стартує кампанія «Черга за життям»

З 1 березня 2013 року вступає в силу закон про ліцензування імпортних ліків № 5038-VI. Закон стане смертельним вироком для багатьох українців, чиє життя залежить від ліків іноземного виробництва.

Лобістський закон, покликаний збагатити чиновників за рахунок хабарів на додатковому ліцензуванні, призведе до значного підвищення цін на всі імпортні ліки, а деякі препарати взагалі зникнуть з аптечних полиць, пише в своєму блозі співзасновник регіонального центру громадянського представництва "Життя" Ганна Гопко. Під дію закону підпадає 8 000 найменувань медпрепаратів – від тиску, серцево-судинних захворювань, захворювань нирок та печінки, дитячі антибіотки та багато інших.

Крім того, цей закон стане смертельним вироком для багатьох українців, чиє життя залежить від ліків іноземного виробництва. Так, наприклад, майже всі препарати, які закуповуються для лікування онкохворих дітей – іноземного виробництва. Лише 20% препаратів для хворих на цукровий діабет виробляється в Україні. Майже 100% хворих на найстрашніші епідемії – СНІД, гепатит, туберкульоз – отримують ліки іноземного виробництва, бо в Україні аналогів просто не існує. З 2015 року закон вимагає окремого ліцензування дитячих підгузків та презервативів.

Гопко закликає усіх небайдужих долучившись до Кампанії за скасування лобістського закону. Для цього потрібно:

1) Поставити на своїх сайтах, в соціальних мережах та інших медійних ресурсах Звернення до президента України з вимогою скасувати Закон № 5038-VI, під яким підписуються всі небайдужі. Петицію потрібно підписати тут.

2) Долучитися до акції «Черга за життям», котра відбудеться 12 лютого о 12 годині за участі пацієнтів, небайдужих українців, лікарів та відомих діячів культури, мистецтва, спорту.

Адреса: м. Київ, вул. Шовковична 6/15. Після акції черга крокуватиме до Адміністрації Президента, щоб офіційно передати листа та підписи тисяч українців.

протест медицина

Знак гривні
Знак гривні