«Лавринович, давай до свидания». Хакери проти Мінюсту

Члени «Інтернет Партії України» влаштували тотальну атаку на Міністерство юстиції та особисто на міністра Олександра Лавриновича. Причина – чергова заборона партії та анулювання її свідотства.

4 лютого близько 200 Anonymous в характерних масках під гаслом «Ламанемо Лавриновича» заблокували вхід до Міністерства юстиції України. Приводом для агресивних дій стало недавнє клопотання голови відомства про заборону Інтернет партії України. Так, 8 серпня міністр Олександр Лавринович подав документи в суд, який оскаржував законність діяльності Інтернет партії. Приводом для судового позову стала нібито відсутність необхідної кількості регіональних представник політичної сили.

«Заборона сайту ex.ua, спроба прийняття закону про цензуру в інтернеті, заборона Інтернет партії України - незаконні дії одного порядку. Мета цих дій - тотальний контроль над інтернетом, як нового політичного та комерційного майданчика. Владі ніколи не вдасться накинути корупційний хамут на інтернет. Інтернет партія пережила 2 заборони, переживе і третій. Лавриновичи приходять і йдуть, а Інтернет партія живе і процвітає. Ми допоможемо міністру відчути на собі всю творчу і руйнівну силу Інтернету », - зазначив лідер партії Дмитро Голубов.

Невдовзі сайт Головного Управління юстиції в Київській області було зламано хакерами. У повідомленні, залишеному зломщиками на головній сторінці сайту управління, йшлося про те, що цей «дефейс» - помста за «наїзд» на Інтернет Партію України (на фото - вище).

«Ми вимагаємо повернення всіх юридичних прав Інтернет Партії України та повного припинення її юридичного переслідування, в іншому випадку ми обвалимо на казенні веб-ресурси всю нашу технологічну міць. Ex.Ua здасться владі травневим ранком», - йдеться в посланні «хактівістів» на зламаному сайті Управління юстиції (пунктуація збережена - ред.).

Невдовзі акаці було піддано і сайт управління юстиції в Тернопільській області.

У Міністерстві юстиції України стверджують, що рішення про анулювання свідоцтва політичної партії «Інтернет партія України» ухвалив Окружний адміністративний суд Києва
Згідно з чинним законодавством реєстрація політичних партій покладена на Укрдержреєстр, а анулювання свідоцтв політичних партій здійснює суд.

«Політична партія «Інтернет партія України» була зареєстрована Укрдержреєстром 1 серпня 2011, про що їй було видано свідоцтво №196-п.п. Відповідно до частини шостої статті 11 Закону України «Про політичні партії в Україні» політична партія протягом шести місяців з дня реєстрації зобов’язана забезпечити утворення та реєстрацію в більшості областей України своїх обласних, міських, районних організацій», - зазначили в Укрдержреєстрі.

Разом із тим, за даними Державної реєстраційної служби, «Інтернет партія України» протягом шести місяців з моменту реєстрації не створила й не зареєструвала обласних і прирівняних до них організацій.

«Станом на 15 травня 2012 року партією було зареєстровано лише 4 обласних і прирівняних до них організацій. Зокрема: Тернопільську регіональну партійну організацію, Регіональну у Львівській області партійну організацію, регіональну партійну організацію Києва та Одеську регіональну партійну організацію», - зазначили у відомстві.

У зв’язку з цим, зазначають в Укрдержреєстрі, 23 січня у справі № 2а-11091/12/2670 суд ухвалив рішення про анулювання свідоцтва політичної партії «Інтернет партія України».
Нагадаємо, в 2010 році Окружний адміністративний суд вже піддавав ліквідації Інтернет партію України, проте незабаром вона була повторно зареєстрована.

За матеріалими "Коментарів".

інтернет протест

Знак гривні
Знак гривні