За фактом бійки на Головпоштамті в Києві порушено 20 кримінальних проваджень

За фактом подій 29 січня на Головпоштамті правоохоронці відкрили 20 кримінальних проваджень на підставі відповідних заяв громадян. 29 січня в актовому залі по вулиці Хрещатик, 22 проходили установчі збори щодо формування громадської ради при КМДА.

«Кількість учасників заходу значно перевищила запрошених до участі громадян. Під час засідання між присутніми на зборах виникла словесна перепалка, яка згодом переросла в конфліктну ситуацію. Почалася тиснява, в результаті чого в приміщенні залу пошкоджено декілька вікон, дверей та крісла. Один з присутніх застосував вогнегасник», - повідомили в столичному управлінні МВС «Коментарям».

Читайте також: Про бойовиків, кров та вибиті шибки громадської ради при КМДА

Як зазначили правоохоронці, після зіткнень в міліцію звернулися громадяни, які під час бійки отримали тілесні ушкодження, а також адміністрація будівлі, де проходило засідання, і народні депутати.

Порушено кримінальні провадження відразу за кількома статтями Кримінального кодексу України: стаття 125 «Умисне завдання легких тілесних ушкоджень», стаття 194 «Умисне знищення або пошкодження майна», стаття 296 «Хуліганство», стаття 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об´єктів власності» і стаття 344 «Втручання у діяльність державного діяча».

29 січня під час обрання громадської ради при КМДА чоловіки спортивної статури напали на нардепа від ВО «Свобода» Едуарда Леонова. Невідомі застосували невідому хімічну речовину, через що видимість в залі стала нульовою, у ньому неможливо було знаходитися через нестачу кисню.
Після цього сталася ще одна бійка, під час якої зловмисники спробували відтіснити активістів із залу. Під час бійки народного депутата і декількох активістів пограбували.

Пізніше народний депутат повідомив, що в залі, де проводиться обрання членів у громадську раду при КМДА, до нього підійшов невідомий і повідомив, що «через кілька хвилин тут пролунає вибух». Однак бомбу правоохоронці не виявили.

Після цього в МВС заявили, що затриманих за фактом інциденту немає.

київ протест кримінал

Знак гривні
Знак гривні