Приклад для багатіїв. Дрібний бізнесмен з Донбасу безкоштовно годує безхатченків та пенсіонерів (ФОТО)

У Ігоря та Світлани Падалко виховує 4 своїх дітей та 7 усиновлених. Три рази на тиждень вони усією родиною готують їжу на 100 чоловік, відвозять її на старенькому мікроавтобусі в центр міста і безкоштовно роздають голодним. Це Красноармійськ, Донецька область.

Ігор Падалко до кінця життя планує усиновити 40 дітей, а також побудувати два будинки – для великої сім’ї та під притулок для безхатченків, пише найпопулярніший блогер Донецька pauluskp. Зараз Ігор з родиною живе у одноповерховому будинку матері.

Ігор – приватний підприємець з 1992 року. Якийсь час торгував на ринку, зараз має свою невеличку тваринницьку ферму, де вирощує свиней.

Попри велику кількість усиновлених дітей, оформляти будинок сімейного типу, що дає змогу отримати чималу допомогу від держави, не хоче. Каже, дітей усиновляє не з користі і зможе прогодувати їх самостійно.

Нещодавно Ігор заснував благодійний фонд для допомоги безхатченкам. Хоча уже кілька років поспіль робить це самостійно, годуючи голодних тричі на тиждень своїм коштом. У соціальної служби Красноармійська на це просто немає грошей. Хоча переважна більшість «клієнтів» Ігора – не безхатченки, а звичайні пенсіонери.

У місяць на благодійну їжу йде 10-15 тисяч гривень ($1250-1875). Зазвичай готуються дві великі каструлі: одна з борщем, у другій – каша з м’ясом.

Три роки тому Ігоря паралізувало - раптово впав посеред кімнати. Майже півроку лежав пластом, навіть говорити не міг. Родичі розчарувалися в медицині, так як лікарі не змогли навіть встановити причину хвороби. Возили його по монастирям і церквам. Ігор майже вже змирився і поставив на собі хрест, коли одного разу почув голос "Вставай", спробував поворушити ногою, рукою - і самостійно піднявся. Своє зцілення вважає дивом. До хвороби в нього був інсульт, в цьому можлива причина паралічу.

Ігор Падалко зі своєю родиною, щоправда, не усі на момент фотографування були вдома.

Матір Ігоря теж бере активну участь в благодійній діяльності сина.

Роздавати їжу голодним Ігорю допомагають старші діти: свої та усиновлені.

Пообідати збирається щоразу щонайменше 30 людей, багато хто бере їжу з собою - для знайомих.

Родина Ігоря Падалко

Віднедавна Ігор почав залучати до благочинності усіх охочих.

донеччина самоорганізація благодійність

Знак гривні
Знак гривні