В Криму невідомі жорстоко побили члена Меджлісу

У Сімферополі невідомі напали і жорстоко побили одного з впливових членів Меджлісу кримськотатарського народу, голову Ревізійної комісії Курултаю (загальнонаціонального з’їзду) кримських татар Куртсеїта Абдуллаєва.

Напад, як повідомили у Меджлісі, стався увечері в четвер, коли Абдуллаєв повертався додому. За його словами, невідомі напали зненацька ззаду, вдарили чимось по голові, і, поваливши на землю, били ногами, намагаючись влучити в обличчя.

Куртсеїта Абдуллаєва госпіталізовано до Республіканської лікарні імені Семашка.

Із сильними забоями, рваними ранами і струсом мозку його доставили до Республіканської лікарні імені Семашка. Зараз стан Абдуллаєва задовільний, він перебуває в нейрохірургічному відділенні. Сам він вважає, що цей напад – спроба залякати його і членів Меджлісу.

Разом з тим, керівник Відділу зовнішніх зв’язків Меджлісу Алі Хамзін назвав напад на Абдуллаєва продовження серії провокацій проти кримських татар, яка тягнеться з кінця минулого року – погром «галявини протесту» в Молодіжному, підпал сторожки на місці будівництва Соборної мечеті та спроба провести виставку, яка возвеличує Сталіна. За словами Хамзіна, «хтось так намагається спровокувати кримських татар на силову відповідь».

Куртсеїт Абдулаєв – активний учасник кримськотатарського національного руху, в радянські часи переслідувався владою, неодноразово заарештовувався. В 2004 році він був звинувачений в організації сутичок у сімферопольському барі «Коттон-клаб» і на «галявині протесту» в Сімеїзі, внаслідок чого травми отримали кілька осіб, в тому числі постраждали журналісти одного з російських та українських телеканалів. Був засуджений і відбував ув’язнення, однак після протестів громадськості його амністував президент Віктор Ющенко.

Джерело: Радіо Свобода

крим кримінал

Знак гривні
Знак гривні