У Києві презентують книгу про покарання дисидентів божевільнями

У Києві відбудеться презентація книги керівника Міжнародного благодійного фонду "Глобальна ініціатива в психіатрії" Роберта ван Ворена "Про дисидентів і божевілля: від Радянського Союзу Леоніда Брежнєва до Радянського Союзу Володимира Путіна".

Книга в перекладі з англійської видана в 2012 році видавничим домом Дмитра Бураго. Щоправда, перекладена вона не українською, а російською мовою.

У презентації братиме участь автор. Протягом 1970-1980 років Роберт ван Ворен активно збирав інформацію про радянських дисидентів, яких примусово запроторювали до психіатричних лікарень.

Роберт ван Ворен - автор численних публікацій про зловживання психіатрією в політичних цілях в СРСР. Номінант декількох міжнародних і національних премій у галузі захисту прав людини.

Модератором зустрічі з Робертом ван Ворен і презентації його книги буде президент Асоціації психіатрів України, учасник багатьох подій, описаних у книзі, Семен Глузман.

На початку зустрічі присутні побачать унікальний відеозапис психіатричної експертизи одного з персонажів книги Роберта ван Ворена - радянського генерала-дисидента Петра Григоренка - проведеної провідними експертами США в 1978 році.

Час і місце заходу: 30 січня 2012 року о 18:00 у приміщенні Спілки письменників України (Київ, вул. Банкова, 2).

література книги анонс психологія срср

Знак гривні
Знак гривні