Інститут українознавства бунтує проти підлеглих Табачника

Колектив Національного науково-дослідного інституту українознавства та всесвітньої історії заявляє про неправові дії чиновників Міносвіти та закликає міністра Дмитра Табачника змінити методи роботи своїх підлеглих.

"10.01.2013 р. в ході чергової так званої "перевірки" Національного науково-дослідного інституту українознавства та всесвітньої історії представниками МОНмолодьспорту, яка вкотре проводилась з порушенням порядку проведення перевірок, визначених законодавством України, перевіряючий настійливо вимагав надати йому документи, не передбачені предметом перевірки, дозволив собі ображати вченого секретаря інституту Н.М.Істоміну, погрожувати їй прокуратурою та додатковими перевірками інституту з боку МОНмолодьспорту, не випускав із кабінету протягом близько 1,5 год. тощо", - зазначено у скарзі колективу інституту.

Також в науковій установі повідомили, що після спілкування з чиновниками, вченому секретарю була викликана "швидка допомога", яка констатувала гіпертонічний криз. На сьогодні вчений секретар ННДІУВІ знаходиться на лікарняному у зв’язку зі значним погіршенням здоров’я.

"Вважаємо такі дії міністерського чиновника та характер поведінки всієї команди "перевіряльників" відвертим знущанням над відповідальним працівником ННДІУВІ, приниженням людської честі та гідності, перевищенням службових повноважень", - зазначають в Інституті українознавства та всесвітньої історії.

Колектив також висловлює протест проти відповідних дій та методів роботи чиновників міністерства та закликає міністра освіти Дмитра Табачника вплинути на ситуацію.

"З огляду на те, що такі дії є звичними у спілкуванні представників міністерства з колективами установ і організацій, які перебувають в сфері управління МОНмолодьспорту, працівники інституту рішуче протестують проти подібних дій представників МОНмолодьспорту та закликають міністра Д.В.Табачника замінити подібні методи роботи своїх підлеглих на правові, властиві демократичній державі та етиці наукової спільноти!", - наголошується в заяві колективу Національного науково-дослідного інститут українознавства та всесвітньої історії.

Джерело: Освіта.ua

освіта протест

Знак гривні
Знак гривні