Депутат Гриценко та його активісти розгромили паркан навколо будівництва у Десятинному провулку в Києві (ВІДЕО)

Кияни, в тому числі активісти «Громадянської позиції» сьогодні, 17 січня, вийшли на акцію протесту, аби зупинити незаконну забудову Десятинного провулку.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко.

«Щойно, попри спроби протидії з боку міліції, я розмістив там намет - приймальну народного депутата. Поряд встановлено намет народного депутата від партії УДАР», - пише Гриценко.

Він закликав киян приєднуватися до акції, аби захистити столицю від тих, хто руйнує історичні й культурні цінності «красеня Києва».

В той же час Євстратій Зоря, прес-секретар Українськоїнської православної церкви Київського патріархату, яка будує в Десятинному провулку резиденцію для патріарха Філарета, висловив обурення на своїй сторінці у Facebook з приводу дій Гриценка.

"До сьогодні шанований мною як політик Анатолій Гриценко у своєму ФБ хвалиться, що він з колегами поламав паркан на Десятинному пров. і встановив там "громадську приймальню". Таким чином він бореться "з незаконною забудовою" Києва, - пише Зоря. - І пан депутат, і багато інших знають, де знаходиться Київська патріархія і як можна домовитися про зустріч з Патріархом, щоби з'ясувати питання, які їх цікавлять. Ми завжди були і є відкриті для КОНСТРУКТИВНОГО діалогу. Але на такій зустрічі, очевидно, політичного капіталу не заробити. А от ламати паркан під телекамерами… Цікаво, чому ті депутати, якщо вони так вболівають за історію й культуру, не встановили своїх приймалень біля "храму" Московського Патріархату поруч з фундаментами Десятинного храму? А він там стоїть скоро вже 8 років. Що вони за цей час ЗРОБИЛИ, щоб припинити це СПРАВЖНЄ неподобство? Звісно, воювати з Київським патріархатом - простіше… Брибко від цього всього, особливо у різдвяні свята і напередодні Водохреща. І час же ж вибрали…"

київ протест будівництво Церква

Знак гривні
Знак гривні