Графіті проти Януковича відтепер розцінюється як хуліганство і карається ув'язненням

Суд міста Суми 14 січня завершив розгляд кримінальних справ, які порушили проти юнаків, що малювали трафарети президента Віктора Януковича з простреленою головою.

Вирок суду був наступним: Писарцов Михайло та Данілов Дмитро отримали 2 роки позбавлення волі. Ганненко Ігор – 1,8 роки позбавлення волі, Никоненко Володимир – 1 рік трудової колонії. Усіх судили за статтю 296, ч. 2 – Хуліганство, зчинене групою осіб, по якій, до речі, зараз продовжують переслідувати автономних націоналістів, повідомляє Чорний комітет.

У "Чорному комітеті" заявили, що одного з затриманих, Ігора Ганненка, "звинуватили у акції, до якої він не мав жодного відношення, та вибили з нього зізнання".

"Після катувань хлопець місяць не міг ходити. За цим же сценарієм репресували Писарцова Михайла та Данілова Дмитра, які уже більше року знаходяться у СІЗО", - йдеться в повідомленні.

Графіті з простреленим портретом Януковича почали з'являтися у різних містах України у червні 2011 року. Першу кримінальну справу щодо цього було відкрито у Львові.

суд янукович

Знак гривні
Знак гривні