Марш Свободи в Одесі: Костусяку на гілляку (ФОТО, ВІДЕО)

Активісти одеської організації ВО «Свобода» влаштували у неділю, 13 січня, марш центром Одеси.

Таким чином підтримати киян батька та сина Павличенків, котрих судять за вбивство судді, а свободівці вважають їх політв’язнями, передають "Коментарі".

Приблизно півтори сотні людей з червоно-чорними та жовто-блакитними прапорами зібралися на Соборці біля Спасо-Преображенського собору. Були тут і футбольні ультрас - деякі у фірмових кольорах «Динамо», оскільки один із ув’язнених Павличенків мав стосунок до цього угрупування ультрас. Туди ж прибула велика кількість міліціонерів.

Після штурму мерії правоохоронці явно побоювалися нових силових акцій з боку націоналістів. Тому частину дороги колона свободівців пройшла, з обох боків оточена міліцією. Це більш нагадувало не супровід, а конвоювання.

Націоналісти скандували «Слава Україні!», «Москаляку на гілляку» і «Костусяку на гілляку».

Вони пройшли без пригод до мерії, і далі по Приморському бульвару до Дюка, де й закінчилася акція. Там же біля Дюка стояли кілька «білогвардійців» з масовки фільму Михалкова, який знімається неподалік. Актори із задоволенням позували журналістам - у своїх шинелях на тлі червоно-чених прапорів вони виглядали вельми незвично.

Однак у результаті міліція попросила акторів піти з цього місця, тому що побоювалася провокації з боку націоналістів. Крім того, правоохоронці перекрили спуск на Потьомкінські сходи. Вони побоювалися, що свободівці вирішать піти на місце зйомок фільму Михалкова і влаштують там акцію протесту або бійку. Однак все обійшлося без пригод.

свобода протест одещина

Знак гривні
Знак гривні