Ахметов до шахтарів не приїхав, але до губернатора вони дісталися

Члени незалежної шахтарської профспілки міста Свердловськ сьогодні вночі розблокували кабінет директора шахти «Червоний Партизан» ТОВ «ДТЕК-Свердловантрацит». А сьогодні вранці голова профспілки Костянтин Ільченко обговорив ситуацію з головою Луганської облдержадміністрації Володимиром Пристюком.

За словами Костянтина Ільченка, вчора уночі на шахті «Червоний партизан» була здійснена спроба насильницького виселення членів профспілки з кабінету директора. Пізніше, близько 1:30 ночі, було досягнуто домовленості про зустріч з головою ОДА, тому учасники акції протесту прийняли рішення залишити кабінет керівництва шахти, повідомляють «Луганськ.Коментарі».

«О 7 годині ранку я сьогодні зустрівся з губернатором. Ми визначилися з таким: губернатор створив робочу групу, яку сам очолив. Туди увійшов генеральний директор «ДТЕК» Тимченко, генеральний директор «ДТЕК-Свердловантрацит» Богданов, два заступники, головне - 3 людини від наших профспілок: Микола Козюберда - Конфедерація вільних профспілок Луганської області, я - незалежна профспілка міста Свердловська та Сергій Лозовий - профспілка на шахті «Червоний партизан», - розповів Костянтин Ільченко.

Він зазначив, що перше засідання робочої групи відбудеться у понеділок, на ньому будуть розглянуті вимоги профспілки, головна з яких - скасування наказу щодо «Свердловантрациту», що «ініціює масові звільнення, а також припинення примусу працівників підприємства до підписання попереджень про звільнення».

Костянтин Ільченко заявив, що в понеділок можна буде говорити про те, наскільки представники влади щирі в бажанні допомогти вирішити це питання. Якщо ж нічого не вирішиться, профспілка готова до подальших дій щодо захисту прав гірників.

За інформацією прес-служби Луганської облдержадміністрації, комісію при ОДА очолив перший заступник голови ОДА Едуард Лозовський за участю директора Департаменту промисловості та енергозбереження Дмитра Дрожжина. Комісія займеться вивченням ситуації на підприємстві та врегулюванням проблемних питань.

ахметов луганщина протест шахтарі

Знак гривні
Знак гривні