До Коломиї завітає Зірковий Вертеп та фестиваль Карпатія

Фестиваль вертепів "Карпатія" цього року відбудеться у казковому місті Коломия, що на Івано-Франківщині, на площі Відродження перед Ратушою13 січня о 13:00 год.

Мистецьке Об’єднання «Остання Барикада» організовує Всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія» з 2007 року. Фестиваль відбувався тричі у Івано-Франківську на головній площі міста (2007, 2008, 2009 рр.). Один раз у місті Яремча, Івано-Франківська область (2010 р.) Також головний захід фестивалю «Зірковий Вертеп» відбувався двічі у Києві (2011, 2012 рр.).

Фестиваль ставить собі за мету відтворення українських національних традицій для об’єднання української нації в ці святкові дні.

Родзинкою параду вертепів, що прибули з різних регіонів України, є «Зірковий Вертеп» за участю: Соломії Вітвіцької, Олега «Фагота» Михайлюти - гурт “Танок на майдані Конго», Анжеліки Рудницької, Романа Чайки, Ірени Карпи, Тетяни Коваленко - ведуча «1+1», Івана Леньо - гурт «Kozak system», Леся Подревянського, Антіна Мухарського, Тетяни Даниленко, Лідії Таран, Василя Вірастюка, Світлани Поваляєвої, Богдана Бенюка, Братів Капранових, Миколи Вересеня, Євгена Нищука, Андрія Кокотюхи, Лірника Сашка, Олеся Донія, Володимира Ар'єва, Івана Малковича, Романа Чайки, Сергія Пантюка, Юрія Стеця, Олександра Бригинця, Артема Полежаки, Фоми - гурт «Мандри», Юрка Журавля – гурт «Отвінта» та багатьох інших відомих українців.

На одному фестивалі збирається понад 20 самодіяльних театральних колективів, що представляють всі регіони України, а це близько 300 осіб. Серед них були студентські та сільські вертепи з Донеччини, Херсонщини, Дніпропетровщини, Житомирщини, Буковини, Волині, Львівщини та Івано-Франківщини. Учасники більшості вертепів у своїх виступах дотримуються класичного сценарію: у першій частині показують традиційну біблійну історію про Різдво, у другий - веселили публіку жартами, колядками, грали побутові сценки.

На фестивалі також виступають різноманітні музичні колективи. Наприклад на минулих фестивалях виступили: квартет «Акорд» з Волинської області з виконанням різдвяних пісень, етно-гурт «Даха-Браха», гурт «Плач Єремії» та «Мандри».

На центральних площах захід збрирає більше двох тисяч глядачів, від малюків у візках до людей похилого віку.

Щороку до складу святкових вертепів приєднуються нові і нові учасники, це – учні шкіл, студентство та молодь.

коломия фестиваль анонс карпатія

Знак гривні
Знак гривні