Мер Одеси-борець за російську мову рекламує себе на білбордах з помилками (ФОТО)

Мер Одеси Олексій Костусєв, котрий вимагає, щоб документи йому подавались виключно російською мовою, сам не знає "вєлікого і могучєго". Зокрема, на російськомовній рекламній продукції, яка вихваляє його досягнення на посаді міського голови, присутні орфографічні помилки.

По місту розвісили десятки білбордів, які інформують одеситів про те, що завдяки зусиллям Олексія Костусєва було відремонтовано парки, відреставровано бульвари, відновлено фасади історичних будівель. Написано це російською мовою.

При цьому на одному з рекламних матеріалів допущена груба граматична помилка: у російському слові «восстановлены» пропущена буква «С», повідомляє одеський сайт "Репортер".

Така ж реклама висить і на сіті-лайтах.

Раніше одним із головних своїх досягнень на посаді мера Костусєв назвав прийняття програми захисту й розвитку російської мови в Одесі, внесення змін у символіку міста, прийняття рішення про вивішуванні червоних прапорів у дні святкування перемоги у Другій світовій війні, прийняття статуту Одеси тощо.

Однак Костусєв не єдиний серед одеських чиновників не знає мови, за розвиток якої бореться. Раніше одеський губернатор Едуард Матвійчук зробив декілька орфографічних помилок у книзі почесних гостей однієї з одеських шкіл, пишучи російською. Зокрема, Матвійчук в російських словах "наших" і "служит" поставив букву "ы" після букв "ш" і "ж" відповідно.

Своєю чергою, депутат Одеської міськради Григорій Кваснюк зробив 14 помилок у зверненні до Кабінету міністрів.

мова костусєв одещина

Знак гривні
Знак гривні