Відвідини ханського палацу в Бахчисараї стануть дорожчими, ніж візит до Лувру

Майбутнє підвищення вартості вхідних квитків на музейні об’єкти Бахчисарайського історико-культурного заповідника зробить його вищим у ціновій категорії таких найбільших у світі художніх та культурно-історичних музеїв, як «Ермітаж» у Санкт-Петербурзі та «Лувр» в Парижі і, відповідно, ще менш доступним і для кримчан, і загалом для жителів України.

Так, згідно з наказом від 02.01.2013 «Про встановлення вартості вхідних квитків на музейні об’єкти заповідника», опублікованим на офіційному сайті заповідника, з 1 березня цього року загальний квиток у Ханський палац з усіма виставками коштуватиме 120 грн для дорослих і 60 грн – для учнів, повідомляють "Крим. Коментарі". Для тих, хто захоче відвідати ще й древнє печерне місто Чуфут-Кале, яке входить до складу Бахчисарайського заповідника доведеться доплатити 50 грн (учню - 25 грн).

Таким чином, відвідування палацу і печерного міста однієї середньостатистичної сім’ї з двома дітьми обійдеться в 510 гривень, і це не рахуючи транспортних витрат.

Цікаво, що для громадян Росії та Білорусі відвідування Ермітажу коштує - 150 рублів (близько 40 грн), для іноземних громадян - 400 рублів (це близько 100 гривень). Причому для пенсіонерів, дітей та студентів (будь-яких країн) - безкоштовно. Квиток у Лувр коштує близько 10 євро (трохи більше 100 гривень).

крим туризм гроші

Знак гривні
Знак гривні