Як спочивають добувачі золота донецьких олігархів (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Тексти вчора опублікували фоторепортаж з помираючого міста Українськ, що в 40 км від Донецька.

Місто фактично перетворюється на руїни. Вирішальним моментом в його долі стала трагедія, що трапилася на шахті "Україна" 7 липня 2002 року. Трагедія страшна і безглузда - 35 гірників задихнулися чадним газом через помилку диспетчера підприємства та несправні пристрої для дихання - "самоспасатєлі".

Після цієї аварії єдине велике містоутворююче підприємство в Українську майже припинило свою роботу, то ж не могло більше наповнювати міських бюджет. А оскільки шахта - державна, ніхто особливо й не переймався тим, щоб її розвивати.

Сьогодні Тексти вирішили опублікувати фоторепортаж з алеї шахтарів на місцевому цвинтарі. Фото зроблені найпопулярнішим донецьким блогером pauluskp.

"Немає ніякого небезпечної шахтарської праці. Є ставлення до людей як до видаткового матеріалу. З цієї ж причини гинули шахтарі на Засядька - ховати дешевше, ніж витрачатися на безпеку і зупиняти шахту для запобігання аварійних ситуацій, - пише pauluskp. -Не важливо хто контролює підприємства - держава або олігарх. Якщо не почнемо пручатися, хтось обов'язково буде користуватися нами заради своїх інтересів, забираючи наше здоров'я, матеріальні цінності або життя. Напевно, це закон природи".

Для порівняння - в кінці фоторепортажу є світлина могили відомого донбаського діяча - Василя Джарти.

А тепер могила колишнього мера донбаського міста Макіївка та, за влади Віктора Януковича, голови Ради міністрів Криму Василя Джарти.

Більше світлин з поховання Джарти можна переглянути тут.

донеччина мезозой абзац

Знак гривні
Знак гривні