Коломойському обрізали крила. Суд почав процедуру банкрутства АероСвіту

Господарський суд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" про банкрутство, почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії.

Суд постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана, передає "Економічна правда".

У постанові суду зазначається, що на 27 грудня 2012 авіакомпанія має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд гривень, а згідно із даними балансу на 30 вересня 2012 року загальна балансова вартість активів "АероСвіту" становить 1,467 млрд гривень.

"Враховуючи вищевказане, боржник не має можливості погасити існуючу заборгованість перед усіма кредиторами одночасно, а задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами, у зв'язку з чим останній звернувся до суду із заявою про банкрутство", - йдеться в тексті постанови суду.

Розпорядник також зобов'язаний провести інвентаризацію майна авіакомпанії "АероСвіт" та повідомити суд про її результати.

Розгляд справи у підготовчому засіданні призначено на 23 січня 2013 року на 14:30.

Раніше стало відомо, що власники "Донбасаеро" також планують розпочати процедуру банкрутства авіакомпанії.

Авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

транспорт бізнес коломойський

Знак гривні
Знак гривні