Луцькі студенти повстали проти Молодих регіонів

Студенти історичного факультету найбільшого вишу Волині – Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки – вимагають прибрати з території факультету громадську приймальню молодіжного крила ПР – «Молодих регіонів».

Звернення із такою вимогою вони скерували до ректора університету Ігоря Коцана і голови Волинської облради Володимира Войтовича, – повідомив ZIK з посиланням на заступника голови студради історичного факультету СНУ Тараса Висоцького.

Як ідеться у зверненні, студенти глибоко обурені, що на факультеті «з відома адміністрації університету відкрилася та функціонує громадська приймальня ГО «Молоді регіони», яка є нібито громадською молодіжною організацією, хоча насправді це – припартійна структура Партії регіонів».

«Громадська приймальня розмістилася в зручній аудиторії, де донедавна ми, студенти, мали змогу робити ксерокопії книжок та документів. Раніше ця кімната була в розпорядженні працівників бібліотеки історичного факультету і використовувалася як студентами, так і викладачами. Після вселення сюди «Молодих регіонів» працівники бібліотеки змушені були потиснутися в холодному книжковому фонді», – заявляють студенти.

«Ми вважаємо, що на території університету не може розміщуватися та функціонувати жодна політична структура чи її підрозділ. Розцінюємо роботу цієї припартійної приймальні як грубе втручання в роботу вищого закладу освіти, яка заважає навчальному процесу на факультеті. Ми поважаємо свій університет і бажаємо, щоб він був поза політикою. Освітні заклади – не місце для поширення ідеологій політичних партій та діяльності їх молодіжного крила, тобто молодіжних організацій», – йдеться у зверненні.

Студенти закликають керівництво вишу та Волинської облради розірвати договір оренди з «Молодими регіонами» та не надавати будь-які інші приміщення університету партійним громадським організаціям.

Під зверненням поставили підписи майже три сотні студентів історичного факультету СНУ імені Лесі Українки.

студенти Луцьк протест

Знак гривні
Знак гривні