Тернопільщину через суд заставляють виконувати мовний закон

Повторний розгляд рішення Тернопільської облради про відміну дії мовного закону на території області здійснив Львівський апеляційний адміністративний суд. Згідно з рішенням, ухвалу тернопільської влади визнано незаконною.

Рішенням суду постанову Тернопільського окружного адміністративного суду залишено без змін. Скарга обласної ради залишилася без задоволення, повідомили "Коментарям" в облпрокуратурі.

Ухвала суду набрала чинності з моменту її проголошення.

16 серпня Тернопільська облрада ухвалила рішення не виконувати Закон «Про основи державної мовної політики». Також депутати звернулися до Конституційного Суду України з проханням визнати цей закон неконституційним. У зверненні до суду депутати зазначали, що законопроект був прийнятий з порушеннями Основного Закону та Закону про Регламент Верховної Ради.

Тернопільська міська рада підтримала звернення Тернопільської облради і відмовилась визнавати Закон «Про основи державної мовної політики».
Тернопільський окружний адміністративний суд 18 жовтня 2012 року задовольнив позов прокурора, визнавши рішення обласної ради з питання функціонування Закону України «Про засади державної мовної політики» на території області таким, що не має жодних правових наслідків та скасував його.

3 липня Верховна Рада прийняла Закон «Про засади державної мовної політики».

мова тернопільщина суд влада

Знак гривні
Знак гривні