Після штурму. Одеські регіонали створюють антифашистський комітет і народні дружини

Одеські регіонали не залишать без наслідків сьогоднішній штурм мерією, зроблений активістами «Свободи». Зокрема, як інформує облорганізація ПР, в місті буде створений «антифашистський комітет», який займеться активною протидією спробам націоналістів «дестабілізувати ситуацію». Регіонали закликають усіх городян прийти на антифашистський мітинг під стіни обласної ради 26 грудня.

«Націоналістична партія «Свобода», відома своїми русофобськими і антисемітськими поглядами, намагається нав'язувати нам, одеситам, свої правила і закони. Сьогоднішній дебош екстремістських молодчиків в Одесі чітко продемонстрував нам, одеситам, що загроза фашизму - це не просто слова, це реальність сьогоднішнього дня», - заявив глава «синьо-білої» фракції одеської міськради Віктор Волков.

Крім того, на сьогоднішній сесії депутати міськради прийняли наступне звернення до громадян Одеси: «Група бойовиків під прапорами ВО «Свобода» увірвалася в зал, пошкодила комунальне майно. Штурмуючи будівлю, молодчики, озброєні холодною зброєю, використовували сльозогінний газ і вступили в бійку з охороною міської ради. Захисники мерії не допустили молодчиків-хуліганів в будівлю міської ради і не дали їм зірвати голосування по багатьом найважливішим питанням».

У свою чергу, нардеп-регіонал Ігор Марков, коментуючи ряду ЗМІ події під мерією Одеси, пообіцяв, що відсіч «свободівцям» будуть давати якісь «народні дружини». Правда, хто увійде до їх складу і які конкретно цілі будуть переслідувати ці формування, він не уточнив.

В свою чергу прокуратура Одеської області пообіцяла розібратися і провести детальне розслідування сьогоднішніх подій. Більше того, уже доведено, що сльозогінний газ пускали охоронці мерії, які, швидше за все, перевищили свої повноваження.

ВО "Свобода" спільно з підприємцями на знак протесту проти діяльності Одеської міськради штурмували адмінбудівлю. Це сталося після того, як на сесію міськради не було допущено народного депутата України від ВО "Свобода" Павла Кириленка, повідомляється на сайті "Свободи".

"Кириленка делегували на сесію міськради для висловлення позиції громади. Однак охорона порушила Закон України "Про статус народного депутата України" й Конституцію України та почала у жорсткій формі перешкоджати депутату в його діяльності. Аби допомогти своєму обранцю, близько півтори сотні обурених активістів вдалися до штурму міської ради. Однак охорона застосувала проти громади та нардепа сльозогінний газ та водомети", - йдеться у повідомленні партії.

За словами прес-служби "Свободи", міський голова, уникаючи відповідальності та гніву громади, втік із місця події.

Кириленко мав намір виступити на сесії із заявою щодо знищення середнього класу, ситуації навколо ринків "Привоз" та "7-й кілометр", а також проти українофобської позиції влади в питанні перейменування вулиці Івана та Юрія Лип.

свобода протест одещина

Знак гривні
Знак гривні