Спасибі жителям Донбасу. Власнику ProstoPrint надали політичний притулок в Хорватії

Власник фірми ProstoPrint Денис Олейніков, який став відомий після скандалу навколо футболок з написом "Спасибі жителям Донбасу" отримав політичний притулок у Хорватії.

"На минулому тижні я і моя сім'я отримали постійне політичний притулок в Хорватії. Ще одна європейська країна де-факто визнала наявність політичних репресій в Україні", - пише Денис Олейніков у своєму блозі.

"Відтепер ми не шукачі притулку, а натуральні біженці, у нас і довідка є. Тепер ми можемо жити і працювати в Європі на тих же правах, що й місцеві громадяни, їздити світом без віз ... І з почуттям глибокого внутрішнього задоволення посилати до бісової матері продажну українську міліцію, оскільки Інтерпол не застосовує санкцій до осіб, яких переслідують на Батьківщині з політичних мотивів", - написав Олейніков.

"Але головне - не побутові зручності та подорожі. Головне - правда. 14 місяців група європейських слідчих вивчала надані нами документи, друковані матеріали, відео- та аудіо-записи, запити в державні органи та їхні відповіді-відписки", - пише він.

"Так от: якщо узагальнити результати розслідування, то прийняття позитивного рішення про надання притулку Денису Олейнікову і його родині базувалося на встановленні незалежним наслідком істинності за трьома фактами", - зазначив Олейніков.

Олейников написав, що зараз "налагоджує побут в Хорватії". "Потрібно побудувати новий бізнес, купити будинок або квартиру, в кінці кінців, "доінтегруватися" - тому що поки я не маю уявлення, як тут працює медичне страхування або, наприклад, пенсійний фонд. Бізнес почну на початку наступного року - я ж багато років в Уанеті, мені є що сказати, і відстань для того - зовсім не перешкода", - написав він.

Директор фірми ПростоПрінт Денис Олійников, яка випускала футболки "Спасибо жителям Донбасса", разом з родиною був змушений покинути Україну, побоюючись розправи. Офціійно його переслідували за начебто випуск без ліцензії футболок з символікою Євро-2012.

простопрінт спасибо жителям Донбасса олейніков

Знак гривні
Знак гривні