Кримські татари вимагають у влади землю та дотримання своїх прав

У Сімферополі пройшов загальнокримський мітинг, присвячений Міжнародному дню прав людини. На площу Леніна, де також розташовується Рада міністрів Криму вийшли близько тисячі кримських татар, обурених не рішенням земельного питання в Криму.

Присутні тримали в руках плакати з написами: «Крим - кому перлина, кримським татарам - Батьківщина», «відновлення прав кримськотатарського народу під егіду міжнародного співтовариства!»,« Земля - ​​багатство народу, а не влади!»,«Ні дискримінації за національною ознакою!» тощо.

Крім кримських татар, на мітинг також вийшли учасники слов´янських «полян протесту» і представники українських національних партій, повідомляють "Коментарі".

Присутні засудили нічний погром кримськотатарських самобудів у селищі Молодіжне Сімферопольського району і відзначили, що не потерплять повторення подібних подій.

Крім того, на мітингу керівник секретаріату Меджлісу кримськотатарського народу Заїр Смедляєв висловив обуренням тим, що у владі автономії представлено лише 2% кримських татар.

Він також висловив протест проти ініціативи Міністерства охорони здоров´я України про посмертне донорство. Смедляєв зазначив, що мусульмани категорично проти цього.

У резолюції мітингу учасники заходу закликали президента України Віктора Януковича підтримати ініціативу кримськотатарського народу, схвалену урядами країн-членів ОБСЄ та міжнародними організаціями, про проведення в 2013 році Міжнародного форуму з питання відновлення прав кримськотатарського народу.

Читайте також: У кримчан відбирають землю. Кримчани обіцяють погроми

крим земля татари протест

Знак гривні
Знак гривні