Ахметов створив новий холдинг. Готується до приватизації Укрзаліниці?

Компанія СКМ, що належить найбагатшій людині України Ринату Ахметову, прийняла рішення про створення нового холдингу в рамках транспортного бізнесу групи СКМ - Трансінвест Холдингу (м. Київ).

Про це повідомляє прес-служба СКМ.

Метою створення холдингу є розвиток напрямку будівництва та ремонту залізничних колій, насамперед, у системі транспортної інфраструктури групи СКМ.

Планується, що в новий холдинг увійдуть компанії ТОВ «Донбаське транспортно-промислове підприємство» (Донпромтранс) і ТОВ «Керченський стрілочний завод» (раніше були в управлінні ТОВ «Лемтранс»).

«Управління сервісними залізничними активами з єдиного корпоративного холдингового центру дозволить не тільки їх максимально капіталізувати, але й підвищити ефективність управління даним бізнесом, а також дозволить "Лемтранс" сфокусуватися на своєму основному бізнесі - вантажних перевезеннях», - зазначив Директор з розвитку нових напрямків бізнесу Компанії СКМ Микола Нестеренко.

Основний вид діяльності «Трансінвест Холдингу» - будівництво, модернізація та ремонт верхньої будови колії. Ключовим напрямком холдингу є виробництво стрілочних переводів для залізничних колій. Основними споживачами продукції холдингу стануть, перш за все, промислові підприємства групи СКМ: металургійні та гірничо-збагачувальні комбінати, вугільні шахти і т.д.

Генеральним директором Трансінвест Холдингу призначено Андрія Шпилька, який раніше очолював ПАТ «Північний ГЗК» (Метінвест Холдинг).

«Протяжність внутрішніх залізничних колій на підприємствах Групи СКМ перевищує 3500 км, і всі вони потребують постійного обслуговування, ремонту та заміну стрілочних переводів. Ми створюємо компанію, яка буде на цьому спеціалізуватися. Паралельно ми бачимо потенціал у комплексному наданні цієї послуги і на зовнішніх ринках, в першу чергу, в країнах СНД», - сказав Шпилька.

Щоправда, в кулуарах влади уже давно подейкують, що Ахметов наклав оком на колії "Укрзалізниці". Начебто, для того проводиться й реформа "Укрзалізниці", з роз'єднанням її на окремі підприємства, які б відповідали окремо за пасажирські і вантажні перевезення.

Довідка: Компанія СКМ - професійний інвестор, керівна компанія найбільшої фінансово-промислової групи України, діяльність якої сконцентрована в гірничо-металургійній, енергетичній, фінансовій сферах бізнесу, а також у телекомунікаціях, медіа-бізнесі, нерухомості, роздрібній торгівлі, глінодобиче, торгівлі нафтопродуктами, сільському господарстві, торгівлі медикаментами, машинобудуванні і транспортному бізнесі.

До Групи СКМ входять компанії Метінвест і ДТЕК, Перший Український Міжнародний Банк і Ренесанс-Капітал, АСКА і АСКА-Життя, телекомунікаційна група Vega, Медіа Група «Україна» і видавничий холдинг «Сьогодні Мультимедіа», ЕСТА Холдинг (нерухомість), Український Ритейл ( роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), Паралель (оператор ринку нафтопродуктів), HarvEast (сільське господарство), Український Аптечний Холдинг, машинобудівний холдинг «Гірничі машини», транспортний холдинг «Портінвест», транспортно-експедиторська компанія «Лемтранс» та інші.

100% акцій Компанії СКМ належить бізнесменові Рінату Ахметову.

економіка ахметов транспорт

Знак гривні
Знак гривні