У кримчан відбирають землю. Кримчани обіцяють погроми

Жителі Бахчисарайського району перекрили трасу Сімферополь-Бахчисарай і задиміли її димом від палаючих покришок.

На такі відчайдушні заходи людей змусив піти конфлікт з агрофірмою «Крим», яка позбавляє селян земельних паїв, передають «Коментарі».

На трасі зібралося близько 200 осіб і півсотні міліціонерів. Люди спорудили на дорозі барикаду з гілок, і поки співробітники МВС її розбирали, селяни підпалили покришки, задимивши всю дорогу чорним ядучим димом. Рух по трасі блокують співробітники ДАІ, але найвідчайдушніші автомобілісти намагаються їхати через задимлену ділянку.

Люди налаштовані рішуче, вони вже готові йти і громити контору агрофірми.

Як повідомляв сайт «Крим.Коментарі», на цьому тижні жителі кількох сіл Бахчисарайського району вже перекривали автотрасу Сімферополь-Бахчисарай. 16 років тому колишні працівники колгоспу отримали земельні та майнові паї, але комерційна фірма, що проголосила себе правонаступницею колгоспу, через суд відбирає у людей ділянки.

Селяни жили спокійно майже 1,5 роки, адже були переконані, що в суді відстояли своє право на земельні ділянки. Але з´явилося нове рішення суду, і знову комерсанти посягають на їх землю.

Місяць тому Верховний суд України встав на бік агрофірми, частково задовольнивши її позов та направивши справу на повторний розгляд до Вищого Господарського суду. Тепер люди хвилюються, що їх позбавлять не лише паїв, але і присадибних ділянок.

«У найближчі кілька днів має бути засідання, на якому можуть ухвалити нехороші рішення, які призведуть до серйозних наслідків і навіть до якихось зіткнень на території Бахчисарайського району. Мова йде, ну напевно, про вила», - попередив тоді глава Бахчисарайської РДА Ільмі Умеров.

суд земля крим протест

Знак гривні
Знак гривні