Луганську правозахисницю Римму Білоцерківську знову оголосили в розшук – хочуть арештувати

Не дивлячись на масові протести в травні та обіцянку прокурора Луганщини розібратися в справі щодо правозахисниці з Сіверськодонецька Римми Білоцерківської, суд знову оголосив її в розшук з метою взяти під варту.

Про це на своїй сторінки у Facebook повідомляє громадська активістка Наталія Соколенко.

«Це суддівське рішення стосується справи восьмирчної давнини - термін сплив! – обурюється Соколенко. - Незважаючи на те, що усі терміни по ній закінчились, судові засідання не припиняються. Більше того, суддею справи… призначив себе фактично сам той ж суддя Юхимук, який раніше по ній ж оголосив самовідвід. Вчора суддя вийшов у нарадчу кімнату для винесення рішення щодо зміни запобіжного заходу. І там залишився… Після цього секретар суду (!) оголосила, що засідання переноситься на завтра на 10.00. Наші активісти перебували до 22.00 біля приміщення суду, бажаючи побачити «суддю в бігах». Суддя вийшов під бурхливі овації і повідомив, що рішення оголосить о 10 год. завтра. Активісти Асамблеї в свою чергу пішли писати чергову заяву про злочин. І вперше за 8 років (!)… опинились у ситуації, коли міліція відмовляється реєструвати заяву про злочин! Заяву все ж таки було подано.
Незважаючи на той факт, що термін давності цієї сфальшованої справи давно минув, суддя Юхимук вранці оголосив вчергове постанову про розшук та арешт Рими Білоцерківської. Цей факт спричинить масові акції протесту зі сторони громадськості».

У 2008 році жінка підтримала мешканців Сіверськодонецька, намагаючись зупинити незаконну забудову біля однієї із тамтешніх багатоповерхівок. За словами Білоцерківської, під час конфлікту організаторка будівництва застосувала проти неї газовий балончик. Натомість кримінальну справу за статтею «Хуліганство» порушили саме щодо правозахисниці.

Рішення суду Римма Білоцерківська вважає незаконним. Більше того, на її думку, суд міста Рубіжного взагалі не мав права розглядати цю справу.

суд права людини розшук

Знак гривні
Знак гривні