Перемога інтернет-спільноти. Рошен повертає україномовні обгортки

Товари компанії "Рошен", які реалізуються на українському ринку, знову будуть випускатися з україномовними обгортками.

Таке рішення за ініціативою засновника компанії Петра Порошенко прийняла Рада директорів "Рошену". Про це на свої сторінці в Facebook повідомив сам Петро Порошенко.

"В мене є правило – не втручатися у діяльність компаній, акціонером яких я є. Це стосується і “Кореспонденту”, і 5 каналу, і Roshen. Сьогодні Roshen - це не просто бізнес, це один з брендів України в світі, - написав Порошенко. - Питання, які стосуються мови, суверенітету і територіальної цілісності - це державні питання. Тому я ініціював обговорення цієї теми на Раді директорів корпорації Roshen, в результаті якого мої аргументи були сприйняті: українські товари на українському ринку мають бути українською мовою. Це так само важливо, як й те, що в Україні має бути єдина державна мова – українська. Це моя позиція: вона була, є і буде незмінною".

Близько двох тижнів тому компанія "Рошен" відмовилася від україномовних обгорток для своєї продукцію, що викликало хвилю невдоволення українців, які почали масово відмовлятися від солодощів цього виробника. В інтернеті з'явилося безліч демотиваторів з цього приводу, а на сторінках компанії в соцмережах та на офіційному сайті - коментарі від обурених українців.

Тоді ж президент Roshen В'ячеслав Москалевський повідомив, що корпорація замінила україномовні написи на цукерках російськомовними з метою економії.

мова протест порошенко

Знак гривні
Знак гривні